Рятувальники попереджають про ожеледицю, туман і мокрий сніг на дорогах Львівщини

15:56 7 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: opogode.ua

У прес-службі обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій просять у неділю водіїв і пішоходів з не забувати, що під час складних погодних умов потрібно бути зосередженими, уважними та обережними.

У прес-службі обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій попереджають сьогодні, 7 грудня, про ожеледицю на дорогах Львівщини. У повідомленні також конкретизують:

«7 грудня, за повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України, на території області очікується хмарна погода. Вдень місцями можливі невеликий мокрий сніг, туман, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний 5 – 10 м/с. Температура повітря вдень коливатиметься від 3°С морозу до 2°С тепла, в горах 5 – 7°С тепла.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до водіїв та пішоходів з проханням не забувати: під час складних погодних умов, особливо під час ожеледиці, потрібно бути зосередженим, уважним та обережним. Застосовуйте безпечні методи керування транспортними засобами: відмовтесь від ризикованих маневрувань, для зупинки авто – знижуйте швидкість повільно, дотримуйтесь безпечної дистанції та користуйтесь пасками безпеки, з особливою обережністю необхідно рухатися на поворотах, по мостах та естакадах. Під час ускладнення погодних умов, по можливості, утримайтесь від поїздок.

Пішоходам також не варто забувати про взаємоповагу та ввічливість. Перш ніж перейти дорогу, в тому числі й по пішохідному переходу, необхідно впевнитися, що автомобіль знаходиться на достатньо безпечній відстані. Пам’ятайте, що в умовах ожеледиці навіть найсучасніший автомобіль миттєво не зупиниться, і невідомо, як при різкому гальмуванні транспортний засіб поведе себе далі.

Особливо уважними та обережними потрібно бути водіям маршрутних таксі, автобусів та тролейбусів. При виникненні аварійно-небезпечної ситуації з пасажирським транспортом, тяжкість наслідків може бути надзвичайною, оскільки в салоні перебуває відразу значна кількість людей. Тому водіям транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення, варто пам’ятати, що вони відповідають за життя і здоров’я своїх пасажирів!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів