Рух на вулицях Богомольця й Гайдамацькій у Львові планують відновити на початку жовтня (оновлено, відео)

15:35 3 вересня 2015 р.

Вулиця Богомольця

Вулиця Богомольця
Фото: dyvys.info

Міський голова Андрій Садовий запевнив у традиційному відеозверненні, що більшість ремонтних робіт планують завершити до кінця вересня.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив також сьогодні, 3 вересня:

«З початком навчального року в місті суттєво збільшилась кількість транспорту. В той самий час проводиться багато ремонтних робіт, відтак почастішали затори. Я наперед хочу попросити максимального розуміння та терпіння у містян. 

Роботи на проспекті Свободи, вулиці Лисенка та вулиці Промисловій плануємо завершити до кінця вересня. На початку жовтня маємо відновити рух на вулиці Гайдамацькій та вулиці Богомольця. 

Поклали третій шар асфальту вулиці Богданівській та Пасічній. Зараз влаштовуються тротуари на Пасічній. 

Цього тижня розпочали ремонт вулиці Сихівської, який маємо завершити до кінця вересня. Роботи там будуть вестись почергово – ліва та права смуги, будемо ремонтувати хідники.

Робіт багато – намагаємось їх робити максимально якісно і оперативно. Незручності треба перетерпіти».

Це повідомлення передали сьогодні, 3 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де згодом розповіли також:

«У Львові тривають активні ремонтні роботи. Зокрема, капітально ремонтують вулиці Академіка Богомольця. Після ремонту, вулиці буде повернуто бруківкове покриття. Ремонт розпочали 5 серпня, і триватиме він орієнтовно до 10 жовтня. Роботи виконує ПП «Гарантспецбуд». міський голова Львова Андрій Садовий зазначив із цього приводу:

«Ми забуваємо, як вулиця виглядала, коли вона була без ремонту. Тут проїхати було дуже і дуже складно. По-перше, ім’я Богомольця, по-друге, тут є будинки архітектора Левинського, тому дуже важливо привести цю вулицю до пуття. 

Основний об’єм робіт виконано. Поміняли всю інженерію, зробили основу і зараз будемо приступати до брукування. До кінця місяця дорога вже буде повністю відкрита для проїзду.

Також ми міняємо хідники, щоб було нормально і проїхати, і пройти. Наступного року ремонтуватимемо фасад будинку №4, тому що фасад прекрасний, але нереставрований. Треба допомогти, бо самі мешканці цього ніколи не зроблять».

 Своєю чергою, голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський розповів.

«Вулиця Академіка Богомольця у самому центрі міста була у жахливому стані. Тут були тільки два крайні ряди бруківки, а решта – асфальт. Колись бруківку зняли і заасфальтували.

Ми зробили кошторисну документацію, повністю капітальний ремонт зі заміною інженерних комунікацій. «Львівобленерго» встановило свої футляри. Долучили тих приватних підприємців, які є на вулиці. Тому в нас вийшов капітальний ремонт 900 квадратних метрів вулиці і 320 квадратних метрів тротуарів.

400 квадратних метрів тротуарів було вже прокладено за рахунок суб’єктів підприємницької діяльності, які є на вулиці. Крім того, замість асфальту буде бруківка, яку ми зекономили, знявши з вулиці Богдана Хмельницького (там ми поклали асфальт) і вулиці Самійленка.

Замостили натуральною бруківкою. Цей бордюр рідний, поставлений ще за Австрії, натуральний пісковик. Ми його залишаємо, бо він у дуже хорошому стані. 

Каналізація була у жахливому стані, ми її поміняли.

Заклали наперед футляри для прокладання електромережі. Тож у нас є перспектива у найближчі роки цього не чіпати. 

Вулицю Академіка Богомольця, думаю, ми завершимо 27 вересня. Ми залучаємо більше людей там, де є більші об’єми робіт».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 3 вересня, «Щоденному Львову»:

«5 серпня на ремонт закрили вулиці Богомольця. Як повідомили у Личаківській районній адміністрації, тут заплановано провести капітальний ремонт дороги з заміною мереж. За планами ремонт мають завершити 10 жовтня цього року. 

Ремонт передбачає, власне, ремонт дороги та тротуарів, а також заміну мереж. Замість старого асфальту, вулицю замостять бруківкою. голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський розповів також: «Знято верхній шар старого асфальту, натомість вулиця буде замощена бруківкою. Облаштують нові тротуари. Прокладено 9 нових електричних кабелів. Також ЛМКП «Львівводоканал» проводив заміну колодязів».

Вартість ремонту вулиці Богомольця — 723,2 тисячі грн. Загалом Личаківський район від початку року вже використав більшу частину передбачених коштів для ремонту комунального господарства – із 11 млн. 200 тисяч грн, які міський бюджет спрямував району для проведення поточних та капітальних ремонтів, вже використали 6 млн 780 тисяч грн.

Іван Лозинський зазначив також: «Цьогоріч для проведення поточних ремонтів у нашому районі передбачили 52 об’єкти комунального господарства, для капітального – 20. За використані кошти поклали 6296 квадратних метрів бруківки для тротуарів, а також асфальтне покриття. Щодо доріг, то асфальтом вже замостили 10900 квадратних метрів і бруківкою 4800 квадратних метрів».

Загалом у 2015 році для районних адміністрацій виділено 104 млн. грн для проведення поточних ремонтів проїжджої частини та тротуарів, заплановано відремонтувати доріг – 180 тисяч кв.м. та 60 тисяч кв.м. тротуарів.

Для доріг та тротуарів центральної частини передбачено 14 млн. грн, районною адміністрацією заплановано відремонтувати 13 тисяч кв.м. доріг та 15 тисяч кв.м. тротуарів.

Зокрема, до кінця року будуть відремонтовані: дороги: Снопківська, Волоська, Митрополита Андрея, Рутковича, Академіка Богомольця та інші; тротуари: на вулицях: Винниченка, Вербицького, Кривоноса, Чорновола, Листопадового Чину, Лесі Українки, Довбуша, 1, 7а та 11, Дорошенка, 23, Кубійовича, 29, Стрийська, 28, Тютюників, 32, Глібова, 12, Митрополита Андрея, Рутковича, Гнатюка, 24, на проспекті Свободи, 1/3 та інші; пішохідна зона: на вулиці Леся Курбаса.

Одночасно заплановано департаментом житлового господарства та інфраструктури виконати реконструкцію:

проспекту Свободи (від вулиці Академіка Гнатюка до вулиці Вороного): Вартість будівельних робіт – 12 млн. 359 тис. 76120 грн, де заплановані обсяги робіт: відновлення дорожнього покриття в бруківці – 4046 квадратних метрів ремонт тротуарів з влаштуванням гранітної плитки 30х30 – 3209 квадратних метрів, влаштування велодоріжок – 444 квадратних метрів;

реконструкцію відрізка вулиці Лисенка від вулиці Заньковецької до вулиці Миклухо-Маклая, вартість будівельних робіт – 7 млн. 572 тисяч грн, заплановані обсяги робіт: заміна каналізаційного колектора діаметром 800 міліметрів – 354 метрів погонних, влаштування нових тротуарів з плиток бетонних площею 2837 кв.м.; перемощення проїжджої частини з мозаїчного каменю площею 3207 квадратних метрів.

- реконструкцію вулиці Сихівської (вартість будівельних робіт – 23 млн. 369 тисяч 999 грн), де заплановано обсяги робіт: влаштування дорожнього покриття з асфальту – 17251 квадратних метрів бічні проїзди – 1827 квадратних метрів, ремонт технічних тротуарів  – 1045 квадратних метрів, заміна переходів водопроводу через дорогу заміна дощоприймачів, ремонт світлофора.

Управлінням капітального будівництва виконано роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття на вулицях Богданівській та Пасічній; влаштовуються тротуари на вулиці Пасічній; проводяться роботи з влаштування з’їздів на перехресті вулиць Стрийської, Наукової й Хуторівка. Є великий обсяг робіт з реконструкції доріг за трамвайними маршрутами №2 і 6, а також будівництва трамвайної колії в житловий масив Сихів, на замовлення ЛКП «Львівавтодор».

У прес-службі міської ради  повідомили також сьогодні, 3 вересня, «Щоденному Львову»:

«У Львові активно тривають ремонтні роботи. Зокрема, капітально ремонтують вулиці Академіка Богомольця, вулиці Лисенка, вулиці Стуса, вулиці Сихівську, вулиці Пасічну, проспект Свободи. Тривають роботи з будівництва трамваю на Сихів. Міський голова Львова Андрій Садовий розповів із цього приводу:

«По всіх роботах ми є у графіку. Основний об’єм робіт плануємо завершити до кінця вересня. Невелика частина ще залишиться на жовтень, щоб місто вже було повністю проїзним. 

А масштабні роботи, які ведуться, будемо робити вже до холодів. На вулиці Мечникова поки що ми не починаємо роботи. Поки не завершимо вулиці Лисенка, вулиці Мечникова рухати не будемо, тим більше там також є дуже складний аварійний колектор. Там роботи треба робити, як мінімум, півроку. Тому ми будемо після вулиці Лисенка приймати кінцеве рішення, можливо, невелику частину зробимо цього року, а основний об’єм – наступного. Це буде залежати від погодних умов. 

Вулиці Стуса плануємо цього року зробити проїзною. Це зав’язано на великі процеси: інженерія, аварійний колектор.

Сьогодні почали вулиці Сихівську, але її будемо робити у два етапи: ліва сторона і права сторона, щоб вона була проїзною. Дай Бог, закінчимо вулиці Сихівську – відразу перейдемо до проспекту Червоної Калини, тому що трамвайну колію прокладаємо, а дорога у дуже поганому стані.

На вулиці Сихівській будемо повністю перекладати весь хідник. І дороги, і хідники – те, що прокладаємо сьогодні у мікрорайонах Львова – це більше 160 тисяч квадратних метрів.

Щодо будівництва трамваю на Сихів, роботи тривають чітко за графіком. Жодних проблем сьогодні немає. До кінця цього року весь основний об’єм робіт має бути виконаний.

Роботи дуже складні, тому що найбільша проблема – це аварійний колектор, який знаходиться на глибині нижче 12 м. І велика частина робіт робиться під землею. 

Вулиці Стуса плавно переходить у вулиці Свєнціцького, яка також у нас в ремонті. Тобто, ідея така, щоб люди, які живуть на Сихові, могли сісти на трамвай і за 15-20 хвилин, проїхавши вулиці Стуса, Франка, Свєнціцького, виїхати через площу Франка на вулиці Франка і прямо доїхати у центр вже нормальною гладенькою хорошою дорогою.

Щодо ремонту просп. Свободи, єдина складність – я хочу, щоб роботи тривали трохи швидше. Спробуємо зробити більшу інтенсивність, тому що магістраль дуже важлива. Але мережі треба було поміняти – вони у жахливому стані, забрати асфальт, який був гармошкою у центрі міста, повністю повертаємо бруківку. Так само, як і на вулиці Академіка Богомольця, раніше був асфальт, а ми повертаємо автентичну бруківку. Тому проблем немає – тільки час і терпіння людей».

Своєю чергою, голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський розповів: «Сьогодні ми закінчили дворову територію вулиці Керчинської. Приблизно 700 метрів. Закінчили великий об’єм робіт на вулиці Пасічній від №42 по №64, де водопровід був прокладений у 1998 році. Ми вклали десь півтора мільйона гривень, поклали 6 тисяч квадратних метрів плитки зліва і справа по вулиці. Тобто, тепер на вулиці Пасічній покладено третій шар асфальту. Бокові тротуари завершать до кінця жовтня, дворові тротуари викладаємо від №42 по №64 і від №47 по №57. Вулиця Пасічна буде зразкова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів