Росіяни вдарили балістикою по двох цивільних суднах в Одесі

14:36 14 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Унаслідок удару російських військ по Одеському порту пошкоджень зазнали два цивільні судна, зокрема вдруге пошкоджений суховантаж під прапором Палау "OPTIMA".

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба, пише DailyLviv.com.

Він нагадав, що тиждень тому суховантажне судно "OPTIMA" вже було пошкоджене внаслідок ворожого удару балістикою, тоді постраждали іноземці – члени екіпажу.

Іншим судном, яке зазнало цього разу пошкоджень, є NS Moon, ходить воно під прапором Белізу.

За даними міністра, унаслідок сьогоднішньої атаки пошкоджені також склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніка, будівлі філії Адміністрації морських портів й автомобілі.

"Ворог вкотре звітує про начебто влучання у військові об’єкти. У реальності – цілі одні й ті самі: цивільні судна, зерносховища, термінали. Інфраструктура, завдяки якій ми забезпечуємо продовольчу безпеку світу, яку росія вкотре ставить під загрозу, нівелюючи всі норми міжнародного права", – зауважив Кулеба.

Нагадаємо, російські окупанти вперше за майже 50 діб в ніч на 14 жовтня не атакували Україну безпілотниками типу "Шахед".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dw.de/

 

новобудови Львів