Росія вдарила по залізниці. Двоє людей загинуло, 22 — постраждали

19:33 13 липня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні країна-терорист завдала удару по залізничних об'єктах та рухомому складу на Харківщині.

Про це повідомили у пресслужбі "Укрзалізниці" і у Харківській ОВА, пише DailyLviv.com.

За інформацією Укрзалізниці, поранено пʼятьох залізничників: машиніста, начальницю станції, чергового по станції, старшого шляхового майстра та складача поїздів.

Трьох залізничників з осколковими пораненнями та контузією госпіталізовано, ще двом надано медичну допомогу на місці.

Вражено вагони, загоряння, які виникли через ворожий удар, були оперативно локалізовані. 

"Загинули дві людини. Серед них — начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС в Харківській області Артем Костиря.

Загалом поранено 22 людей — 16 чоловіків та 6 жінок віком від 14 до 81 року. Двоє людей у важкому стані, 13 у середньому, інші — в легкому.

Ворог цілеспрямовано завдав два удари з проміжком у пів години, коли всі профільні служби вже були на місця", - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як уточнив міністр внутрішніх справ Олександр Клименко,  Внаслідок повторного російського удару загинули рятувальник та поліціянт.  

"Сьогодні у другій половині дня ворожі війська завдали ракетного удару по селищу Буди Харківського району. Коли екстрені служби прибули на місце події, російські терористи вдарили вдруге по тій самій локації.

Читайте також: Ракети вдарили по інфраструктурі Львівської залізниці

Внаслідок атаки загинув начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області, підполковник служби цивільного захисту Артем Костиря та поліціянт сектору реагування патрульної поліції Харківського районного управління поліції, старший сержант поліції Олексій Кощій.

Серед поранених — троє рятувальників, поліціянт та близько 20 цивільних, зокрема одна дитина.

Росія вже не вперше атакує екстрені служби, коли вони рятують цивільних. За кожен такий злочин буде відповідальність і відповідь — у судах та на полі бою", - наголосив міністр.

Нагадаємо, два роки тому Росія завдала ракетного удару по вокзалу Краматорська, внаслідок чого десятки людей було вбито і поранено (відео)

У квітні 2024 року окупанти вдарили «Іскандером» по залізниці в Смілі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів