Росія атакувала Київ ракетами. Пролунала серія вибухів

23:16 5 серпня 2024 р.

Фото до новини

В столиці працювала ППО.

Про це пише DailyLviv.com з посиланням на Повітряні сили ЗСУ  і моніторингові канали.

О 22.56 Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена тривога. Після цього ПС повідомили про швидкісну ціль у напрямку Києва. Тривогою були охоплені майже всі області України, крім частини західних і трьох південних.

Одразу ж моніторингові канали поінформували про вибухи в столиці.

Мер Києва Віталій Кличко пояснив, що в столиці працює ППО і попросив залишатися в укриттях.

"Жителі Київщини!  Ракетна атака!  У регіоні працюють сили ППО. Дотримуйтеся інформаційної тиші. Закликаємо не знімати та не викладати в мережу роботу наших захисників! Залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги", - закликали у КОВА.

Згодом у КМВА повідомили: "В понеділок, близько 23:00 ворог завдав ракетного удару в напрямку Києва та передмістя. За попередньою інформацією, агресор застосував балістичне озброєння на кшталт Іскандер-М чи KN-23. В столиці та на околицях міста працювали сили та засоби протиповітряної оборони. 

За попередніми даними зафіксовано ураження ворожих ракет. (Точну модифікацію озброєння та кількість оприлюднять у звітах Повітряні Сили).

Станом на цю хвилину в Києві не зафіксовано руйнувань, інформації щодо потерпілих не надходило. Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюють".

Натомість моніторингові канали припустили, що ворог зробив до 6 пусків ракет «Іскандер-М» або «KN-23» по головному місту країни.

Після ракетної атаки Росія запустила по Києву ударні безпілотники.

"Наразі група "Шахедів" на межі Київської та Чернігівської областей, напрямок на Київ",- повідомили Повітряні сили.

Дивіться карту повітряних тривог.

Читайте також: Повітряна тривога на Львівщині тривала 6 діб 2 години 57 хвилин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів