Російські спанієлі замість англійських: як Львівська митниця готує пошуковців наркотиків і психотропів (відео)

10:55 29 липня 2021 р.

Фото до новини

П’ять нових цуценят з’явилося у відділі кінологічного забезпечення управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської митниці. Це поповнення – чорно-білі кудлані породи російський мисливський спанієль – Ая і Лайт, братик і сестричка, віком 3,5 місяця, приїхали до львівських кінологів з Харкова.

Про це інформує Львівська митниця, пише Dailylviv

До компанії поцяткованим «мисливцям» -  бельгійські вівчарки малінуа Альфа і Дана віком 7 та 8 місяців, а також  – 4-місячна голландська вівчарка хердер на кличку Іларія.

«У нас тепер цілий «дитячий садок». Поки собаки не виростуть -  ми їм і за тата, і за маму – привчаємо до іграшок, вигулюємо, годуємо, навчаємо «порпатися» у  машинах, коробках, валізах, з якими їм доведеться працювати в майбутньому. А на вихідні забираємо додому. До 7-8 місяців малюки  будуть  знайомитись з навколишнім світом, звикати до інших звуків і тварин, а потім їх чекають серйозні випробування», - розповів головний державний інспектор  Управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської  митниці Володимир Добровольський.

Коли собаче дитинство закінчиться, песики разом з кінологами  поїдуть на навчання в департамент спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення, що в Хмельницькому. Першими «студентами» стануть вівчарки малінуа, за ними «гризти граніт науки» почнуть двоє спанієлів та голландка хердер.  Після місячного курсу первинної підготовки собака отримує сертифікат, який дозволяє працювати «митником».  Усіх цих песиків готують до пошуку наркотичних та психотропних речовин.      

«Зазвичай кінологи  працюють з англійськими кокер-спанієлями, але цього разу ми обрали російських - дуже сподобалась їхня плямиста масть. Також гарно себе показують у роботі бельгійці малінуа, тому ми маємо велику надію і на новачка хердера. Цю породу вивели саме  з бельгійських та голландських вівчарок. Такі собаки вирізняються активним темпераментом, урівноваженим характером, і якщо проявляють агресію, то тільки в бік підозрілих об’єктів, на які вони будуть навчені. Думаю, це ідеальна характеристика для службового собаки, яка працюватиме на кордоні», - додав Добровольський.

Відео

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів