Російські дрони два тижні вивчають промислову зону в Німеччині

21:49 22 серпня 2024 р.

Фото до новини

Прокуратура підозрює диверсійну мету польотів цих БПЛА.

Про це повідомляють Der Spiegel і Bild, пише DailyLviv.com

У Німеччині над найбільшою промисловою зоною федеральної землі Шлезвіг- Гольштейн у районі міста Фленсбург місцеві мешканці з 8 серпня зауважили польоти невідомих безпілотників. До чотирьох БПЛА літають "майже щоночі" над промзоною, де розташовані нафтові та хімічні підприємства, термінал зрідженого природного газу й виведена з експлуатації атомна електростанція.

Поліційні дрони не можуть наздогнати нічні дрони, які літають на великі відстані та розвивають швидкість до 100 кілометрів на годину. Поліція підозрює, що це могли бути військові дрони. Прокуратура Фленсбурга розслідує "підозру в агентурній діяльності з диверсійною метою". 

За даними Bild, співробітники німецької спецслужби вважають, що неопізнані дрони — церосійські безпілотники "Орлан-10". Вони можуть літати на відстань до 600 кілометрів, а запускати їх, як пише газета, можуть російські агенти з цивільних суден у Північному морі.

Нічні обльоти поки не припинено. Вважається, що ChemCoast Park Brunsbüttel, промислова зона для хімічних і нафтових компаній у Шлезвіг-Гольштейні, стала об’єктом шпигунської атаки. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів