Реактивна артилерія росіян навмисно знищувала багатоповерхівки у Харкові

14:07 16 травня 2022 р.

Фото до новини

Командир відділення 25-ї артилерійської бригади зс рф повідомив українській спецслужбі, що головною мішенню російських реактивних дивізіонів були саме харківські багатоповерхівки – ворог спеціально стріляв по цивільних об’єктах.

Про це СБУ розповів полонений російський окупант, пише Dailylviv.com, якого українські захисники захопили під час звільнення селища Циркуни у передмісті Харкова.

Так, командир відділення 25-ї артилерійської бригади зс рф повідомив українській спецслужбі, що головною мішенню російських реактивних дивізіонів були саме харківські багатоповерхівки – ворог спеціально стріляв по цивільних об’єктах.

Найближчий до Циркунів район Харкова – Північна Салтівка, який від початку війни майже щоденно піддавався обстрілам з ворожих РСЗВ «Град» і «Ураган», має одну з найбільш щільних забудов. І на сьогодні майже кожна з 16-типоверхівок цього спального району зазнала руйнувань від рашистів. Сам полонений стверджує, що не брав безпосередньої участі в обстрілі житлових кварталів Харкова, а лише стежив за «виходами» своєї й української артилерії. Його свідчення будуть ретельно перевірені слідчими СБУ.

Також окупант повідомив персональні дані російських загарбників, які причетні до інших воєнних злочинів рф та знищення мирного населення Харківщини. Служба безпеки України ретельно вивчає і перевіряє надані свідчення.

Окупанти намагаються оточити Луганську область, - Гайдай

Повністю зруйнований військовий об'єкт на Львівщині неподалік кордону з Польщею

На захисників Азовсталі скидають заборонені бомби

Росія вдарила двома ракетами по прикордонному селу в Сумській області (фото)

Від 8 до 12 російських ракет вдарили по Кременчуку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів