Родини загиблих на Львівщині гірників отримають допомогу – по 600-700 тисяч гривень

09:05 3 березня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив: «Усім необхідним ми забезпечимо, щоб підтримати людей, які травмовані і госпіталізовані».

Сім'ям загиблих гірників на шахті №10 «Степова» у Львівській області, де сьогодні унаслідок вибуху та обвалу гірської породи загинули вісім гірників, виплатять допомогу у розмірі близько 600-700 тисяч гривень. Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив журналістам за підсумками засідання комісії з питань техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо ситуації на шахті «Степова» ВАТ «ЛьвівВугілля» у селі Глухів у Сокальському районі Львівської області.

Глава уряду запевнив: «Ми приймемо рішення про те, щоби виділити кожній родині по півмільйона гривень. Також буде відповідна компенсація з відповідних соціальних фондів близько 150 - до 200 тисяч гривень. Тобто загальна компенсація буде від 600 до 700 тисяч гривень».

Після візиту на шахту Прем’єр-міністр планує відвідати постраждалих у лікарні. Він зауважив, що було госпіталізовано 19 гірників, а чотирьох перевезено до лікарень Львова.

Глава уряду готовий надати транспорт для перевезення постраждалих до Києва у разі потреби, наголосив він. Володимир Гройсман запевнив: «Якщо потрібно перевести когось в Київ для висококваліфікованої допомоги, я організую літак, вони будуть переправлені до Києва. Якщо треба влаштувати консультації з лікарями з інститутів Києва, ми надамо літак. Усім необхідним ми забезпечимо, щоб підтримати людей, які травмовані і госпіталізовані».

Прем'єр-міністр висловив співчуття родинам загиблих гірників. Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів