Робота з вибудовування потужного Центру безпеки Львова буде продовжена, – Садовий (відео)

14:50 28 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

1 лютого кількість муніципальних дружинників збільшать до 211 осіб.

«У Львові створюють Центр безпеки міста», – нагадали сьогодні, 28 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Уже зараз Центр працює, опрацьовує зображення з 94 камер відеоспостереження, які розміщені по місту. Як розповів керівник ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль, основне завдання – це гарантування безпеки та громадського порядку.

Зараз В ЛКП «Муніципальна дружина» працюють 160 осіб, з 1 лютого кількість працівників буде збільшена до 211 осіб. Як зазначив під час відвідування Центру безпеки міста сьогодні міський голова, цього року в бюджеті міста буде передбачено 15 мільйонів гривень для закупівлі ще 200 камер, серверів та іншого обладнання. Міський голова Львова.- Андрій Садовий розповів:

«Усі львів’яни мають в пам’яті події Революції Гідності і Ніч Гніву, яку ми пережили у Львові, – коли декілька тисяч людей пройшли ходою через райвідділи міліції, прокуратуру, СБУ. Міліція, прокуратура, СБУ втекли, місто лишилось без охорони. Це була трагічна ситуація, бо бандити не втекли.

Тоді ми зрозуміли, в якій критичній ситуації ми знаходимось. Було прийнято політичне рішення, що ми повинні відновлювати роботу Муніципальної міліції міста, що ми повинні робити Центр безпеки міста. Так крок за кроком Муніципальна міліція почала працювати.

Ми своїми силами сьогодні охороняємо всі комунальні об’єкти – це приміщення Ратуші, наші адміністрації. Ми переймаємо охорону шкіл, лікарень, поліклінік. Нам важливо, щоб була максимальна безпека. Також хлопці долучаються до патрулювання в місті.

Ми собі поставили за мету – мати 200 відеокамер великої роздільної здатності, щоб всі основні криміногенні точки і небезпечні місця бачити на моніторі в он-лайн режимі. Ця інформація зберігається 27 днів.

Велика кількість камер закуплена. В бюджеті на цей рік ми також передбачаємо кошти і більше 100 камер буде закуплено. Ця інформація буде відкрита і для поліції, і для СБУ. Але ми повинні мати свою міську базу.

Міську міліцію ліквідували, не відомо, що буде. Міську прокуратуру ліквідували, а місто повинно максимально, навіть не маючи цих повноважень, які би ми хотіли мати, відповідати за безпеку громадян.

Пан Діль у ті часи Ночі Гніву займався безпекою Франківського району міста Львова, коли керівники районів проводили спільно з громадськістю напряди і відправляли їх на патрулювання міста. Вся громада тоді об’єдналась разом і ми показали, що Львів – це єдине ціле. Тоді рівень злочинності впав в два рази, коли міліції не було на вулицях. 

Сьогодні маємо нову поліцію, але процес реформування буде ще довго тривати. Мені важливо, щоб львів’яни себе почували в безпеці. Вже та праця, яка робиться на сьогоднішній день, мінімізує можливі злочини. Бо ми зразу бачимо навіть намір людей вчинити бійку чи інші речі, зразу інформація передається патрульним, муніципали під’їжджають.

Робота з вибудовування потужного міського Центру безпеки буде продовжена. В бюджеті міста Львова ми передбачаємо орієнтовно 15 мільйонів гривень на цей рік, ці кошти цільово підуть на закупівлю відеокамер.

Ми не придумуємо нічого нового, ми беремо за приклад успішні міста, в першу чергу Ізраїлю. Наша мета – мати настільки якісний програмний продукт, який би моментально реагував, навіть якщо хтось лишив сумку без нагляду, щоб автоматика сама давала меседж нашим патрульним, щоб вони приїхали і перевірили, чи часом це не є спроба того чи іншого терористичного акту.

Ми живемо в час, коли Україна знаходиться в стадії війни. Це гібридна війна. Ми повинні передбачати терористичні акти. Безпеки не буває багато. Ми маємо тісну співпрацю з нашим консульством Ізраїлю, з фахівцями, які приїжджають. Наші хлопці туди їздили на навчання. Це системна праця. 

Кошти в бюджеті передбачені на відеокамери, сервери, частково програмний продукт. Щоб було максимально якісно, максимально надійно, ця інформація повинна зберігатись. Ми повинні запобігати спробі тих чи інших злочинів».

Як розповів директор ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль, основною функцією ЛКП була і залишається охорона громадського порядку, і охорона комунального майна. У цьому році ЛКП «Муніципальна дружина» працюватиме за шістьма напрямками. Відтак, у комунальному підприємстві буде створено шість відповідних відділів: відділ евакуації транспортних засобів, відділ охорони об’єктів, відділ протидії стихійній торгівлі, відділ контролю за об’єктами благоустрою, відділ швидкого реагування, відділ «Ситуативний центр».

Важливою ланкою у роботі комунального підприємства є розвиток «Ситуативного центру», завдання якого реагувати та запобігати правопорушенням у місті. Зараз працівники «Ситуативного центру» вже мають доступ та бачать зображення з 94 відеокамер, які встановлені у Львові. 

«Ситуативний центр» – це попередження порушення. Проект щодо відеонагляду «Ситуативний центр» скерований на те, щоб місто і мешканці розуміли, що вони у безпеці», – пояснив Юрій Діль.

Зараз у ЛКП «Муніципальна дружина» працює 160 осіб. З 1 лютого кількість працівників буде збільшена до 211 осіб. Серед працівників – 24 колишні учасники АТО. Ще чотири працівники ЛКП «Муніципальна дружина» зараз перебувають в АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів