Рівненський льонокомбінат вимагатиме у Львові «голову» прикордонниці за видворення турків

12:55 16 січня 2020 р.

Фото до новини

У понеділок, 20 січня, у Львові працівники однієї з фабрик Рівненського льонокомбінату протестуватимуть біля Львівського аеропорту і західного управління Держприкордонслужби проти свавілля і корупції в Держприкордонслужбі.

Про це на своїй сторінці у ФБ написала журналістка Вероніка Міронова з посиланням на слова власника Рівненського льонокомбінату (ТОВ Т-Стиль, ТМ Goldi) Олега Червонюка.

"Четверо фахівців із Туреччини, офіційно запрошених компанією для навчання працівників роботі на новому обладнанні, із квитками, купленими коштом компанії, були затримані у львівському аеропорту, їх утримували (12!) годин - без перекладача, пояснень, змусивши підписувати сформовані українською мовою документи, яких вони не могли прочитати.

Усе було подібно на те, що просто чекали хабара. А не отримавши - бюджетним коштом відправили назад до Туреччини - це 35 тисяч гривень.

Особливо цинічними є формулювання рішення: "незрозумілість мети візиту", а також той факт, що наших юристів змусили везти з Рівного оригінали документів, пообіцявши після цього впустити наших партнерів. Однак, коли юристи прибули до Львова (о 16:00), їх просто проігнорували.

Капітан Держприкордонслужби Ольга Кардаш дозволила собі навіть не вийти до представників компанії, а після 17:00 години нам просто відповіли, що "робочий день закінчився".

Скажіть, буде нормальне ставлення до нашої держави і з боку решти світу, і в нас самих, коли на місцях у державних органах сидять ось такі Олі, які діють не за законом і не в інтересах держави, а на власний розсуд і у власних інтересах?!

Думаю, тисяча протестувальників на території аеропорту, які зустрічатимуть європейських гостей із плакатами "Stop Ukrainian Corruption!", змусять владу звернути увагу на цю проблему, а також звільнити капітана Ольгу Кардаш із Держприкордонслужби з причини службової невідповідності".

"Щоденний Львів" готовий розмістити коментар Держприкордонслужби про цю подію.

Нагадаємо, що 14 січня прикордонники Львівського загону затримали пізно ввечері сім’ю з Іраку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів