РФ перекинула у Крим літаки МіҐ-31

10:04 20 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Російська армія перекинула в тимчасово окупований нею український Крим винищувачі МіҐ-31. Літаки розмістили в аеропорту Бельбек неподалік Севастополя.

Супутникові фотографії, які на платформі X (колишній твіттер, — ред.) опублікував аналітик OSINT, так званої «білої розвідки», МТ Андерсон, показують, що в аеропорту розташовані щонайменше чотири винищувачі МіҐ-31, пише Dailylviv.com.

Крім того, перебувають там також винищувачі Су-30 і Су-27.

МіҐ-31 — це радянський двомісний надзвуковий всепогодний винищувач-перехоплювач дальньої дії, який вважається першим радянським літаком четвертого покоління. Він призначений для перехоплення та знищення повітряних цілей на різних висотах. Варто додати, що МіҐ-31К є носієм аеробалістичної ракети «Кинджал». Цю ракету важко збити через її траєкторію.

Читайте також: Літаки з «Кинджалами» патрулюватимуть Чорне море - Путін

Після серії атак, здійснених українськими воїнами у Чорному морі, владімір путін заявив, що винищувачі МіҐ-31К патрулюватимуть небо над акваторією.

До весни 2023 року українським військовим не вдавалося збити «Кинджали». У травні війська ППО України вперше знищили російську ракету комплексом Patriot.

Нагадаємо також, що в Криму в околицях Севастополя було підірвано склад з «Калібрами». У результаті цього один російський військовий отримав поранення.

Як говорить військовий експерт Роман Світан, українці підірвали склад ракетами «Нептун».

«Там знаходяться деякі склади, які були перенесені, тобто розосереджені після обстрілів Севастополя. Удар такого рівня — це удар ракетою типу "Нептун" з боєголовкою вагою не більше пів тонни, тобто це не касетна артилерія ATACMS», — пояснює фахівець.

Роман Світан також зауважив, що росіяни вивозять з Криму політв'язнів, що може свідчити про підготовку покинути півострів.

Нагадаємо, у вересні  Кинджал вперше застосували з винищувача-бомбардувальника Су-34.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів