Резиденцію прем'єр-міністра Ізраїлю атакував безпілотник з Лівану

20:27 19 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Попередження про проникнення ударного дрона у місті Кейсарія не спрацювало.

Про це 19 жовтня повідмив саудівський телеканал «Аль-Хадат» з посиланням на свої джерела, пише DailyLviv.com. Ключове у цьому повідомленні: «метою атаки ліванського безпілотника в Кейсарії була резиденція прем'єр-міністра Біньяміна Нетаніягу».

О 07:44 поліція повідомила про вибух безпілотника у Кейсарії. О 08:16 армійська прес-служба передала, що на територію Ізраїлю проникли три безпілотники з Лівану. Два з них були збиті, третій врізався у будівлю у Кейсарії. Ніхто не постраждав. Попередження про проникнення дрона у місті Кейсарія не спрацювало. 

Нетаніягу після спроби удару по його резиденції в Кейсарії заявив у відеозверненні: «Посланці Ірану, які сьогодні намагалися вчинити замах на мене та мою дружину, зробили гірку помилку. Це не зупинить мене та Державу Ізраїль і не завадить продовжувати Війну Відродження проти наших ворогів, щоб забезпечити безпеку на покоління вперед.

Я говорю Ірану та його союзникам по осі зла: кожен, хто шкодить громадянам Держави Ізраїль, заплатить за це високу ціну.

Ми продовжимо знищувати ваших терористів, повернемо наших викрадених із Гази і повернемо до своїх домівок наших мешканців півночі.

Ми досягнемо всіх поставлених цілей війни і змінимо ситуацію у сфері безпеки у нашому регіоні на покоління вперед.

Разом ми битимемося, і за допомогою Всевишнього – разом переможемо».

Раніше джерело в канцелярії Нетаніягу повідомило: «Прем'єр-міністр та його дружина сьогодні вранці не перебували у резиденції у Кейсарії». У зв'язку з інцидентом відділ особистої безпеки підвищив рівень охорони всіх високопосадовців і посилив безпеку під час їх пересування.

Посольство Ірану в ООН заявило американським ЗМІ, що це "Хізбалла" відправила безпілотник до будинку Нетаніягу в Кейсарії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів