Ремонт покрівель житлових будинків у Сихівському районі Львова обіцяють завершити до 20 листопада

14:34 2 листопада 2015 р.


Фото: прес-служба Львівської міськради

Сходові клітки відновлюють за кошти квартплати мешканців.

«У Сихівському районі міста тривають масштабні ремонти житлового фонду, зокрема – розпочато роботи і в будинках КЕВ, нещодавно переданих у комунальну власність», – повідомили сьогодні, 2 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий оглянув виконання ремонту даху в будинку на вулиці Стрийській, 71Б та ремонту сходової клітки і даху в будинку на вулиці Стрийській, 71, після чого він зазначив:

«З 1 жовтня ми почали приймати на баланс міста всі КЕЧівські будинки. Це є 103 будинки. Велика частина з них знаходиться у Сихівському районі. Власне тут 14 будинків мають дуже складну ситуацію з покриттям, з дахом. Тому робимо поточний ремонт, щоб зняти аварійність.

14 будинків цього року забудуть, що таке затікання.  В цьому будинку ми робимо ремонт даху, на це виділили 90 тисяч гривень. За тиждень усі основні роботи будуть завершені. 

Також тривають роботи по інженерії, по ліфтах. Приводимо до пуття будинки. Приємно, що люди бачать, що до них повернулись лицем.

Завдання – щоб усі будинки в місті були доглянуті. Будинки КЕВ, навпаки, щоб навіть мали кращий вигляд, бо вони більше потребують. 

У першу чергу ми обстежили усі будинки КЕВ. По кожному будинку склали чіткий акт, що треба робити. Важливо, що в опалювальний сезон увійшли всі будинки КЕВ.

В будинках КЕВ часто проблемою були дахи. Дах треба робити в першу чергу. Наступне – це інженерія, підвали, розводки, ІТП. По кожному будинку працюють бригади, які цими роботами займаються. Акцент також на ліфти, на благоустрій біля самих будинків. 

Триває системна робота по усіх будинках, є чіткий план. Так, як ми торік розпочали замощувати між квартальні дороги, хідники, зараз йдемо такий шляхом. Допоки буде погода, роботи триватимуть. Через зиму треба зробити багато проектних робіт і вже з березня включатисячь в роботу». 

На поточний ремонт Сихівському району цьогоріч спрямовано сім мільйонів гривень з міського бюджету, за які повинні відремонтувати 64 об’єкти. Станом на зараз, роботи виконано на 61 об’єкті, ще на трьох – на стадії виконання: на вулиці Кос-Анатольського, 18, Стрийській, 71б та Енергетичній, 4.

Спрямовано кошти й на капітальний ремонт – два мільйони гривень. Йдеться про ремонт цілих покрівель. Так, станом на зараз, виконано роботи на сімох об’єктах з 12 (на п’яти – на стадії виконання). Завершити планують до 20 листопада. 

Зокрема, на вулиці Стрийській, 71б (будинок бронетанкового заводу, переданий місту у власність) з минулого тижня проводять ремонт 300 квадратних метрів покрівлі, вартістю 220 гривень за квадратний метр (загалом – 92 тисяч гривень).  Завершити планують також до 20 листопада.

На ремонт будинків КЕВ, переданих ЛКП Сихівського району, спрямовано один мільйон і 300 тисяч гривень з міського бюджету. Відтак, у титульному списку – 14 об’єктів, у яких мають намір проводити ремонт покрівель (сумою один мільйон  і175 тисяч гривень.), систем водовідведення (вулиці. Стрийська, 6; сумою 50 тисяч гривень.) та електрощитових (6 об’єктів; сумою 75 тисяч гривень.).

На стадії виконання ремонтних робіт перебувають шість об’єктів. Зокрема – на вулиці. Стрийській, 71, де зараз ремонтують 430 квадратних метрів покрівлі, вартістю 220 гривень за квадратний метр (загалом – 80 тисяч гривень). 

авершити також планують до 20 листопада. Окрім цього, за кошти квартплати мешканців будинків ремонтують сходові клітки у будинках.

19 вересня міський голова Львова Андрій Садовий та міністр оборони України Степан Полторак підписали Меморандум, згідно з яким до 31 жовтня місто приймає у власність територіальної громади «військові» житлові будинки – таких тут 103. Також, згідно з генеральним планом міста, у власність громади передають і військові містечка Міноборони. 

«Тут треба зробити багато справ і щодо інженерії, і щодо ліфтів та комунікацій. Найголовніше питання – це якісна підготовка до опалювального сезону», – зазначав Андрій Садовий. 

Будинки КЕВ у Львові розміщені у Сихівському та Шевченківському районах міста. Відповідне рішення дасть змогу підвищити якість послуг у будинках та отримати відповідального за їх надання.

«У Сихівському районі на балансі БУ-4 КЕВ перебував 31 будинок. Раніше, незважаючи на те, що мешканці вчасно сплачували квартплату, БУ №4 своїх обов’язків з обслуговування не виконувало. Мешканці таких будинків неодноразово зверталися із проханнями відремонтувати дахи, інженерні мережі та сходові клітки, засклити вікна на них, але нічого не було виконано», – відзначила голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк». 

dailylviv.com

Створено конектом мозку мухи, а через 30 років з'явиться мапа мозку людини

Індустріальному парку у Городку держава дасть ще понад 15 млн грн

За що МЗС України вітає доповідь Генсека ООН

На вулиці Личаківській у напрямку Винників почали облаштовувати додаткову смугу для руху транспорту

Оборонні мури Бернардинського монастиря у Львові орендують незаконно - прокуратура

У Львові реставрують 100-річний вітражний ліхтар

Власників п’ятьох квартир в центрі Львова оштрафували за заміну дерев'яних вікон на пластикові

У трьох західних областях вночі збили сім шахедів

Заміна шин, обігрів лобового скла і салону. На Львівщині починають перевірку перевізників

У Трускавці буде вулиця імені видатного реабілітолога Володимира Козявкіна

Patriot з Румунії прибув в Україну

Новий генсек НАТО прибув до Києва

БЕБ змусило автодилера відшкодувати майже ₴4,3 млн несплаченого податку

Намагалася замаскувати вбивство під самогубство

Три шахеди, які залетіли в Білорусь, летять назустріч гелікоптеру Лукашенка

Частина «чеських» боєприпасів уже в Україні

На лаві підсудних - мешканець Трускавця, який вбив свого товариша

Дрони СБУ вдарили по військовому аеродрому «Борісоглєбск»

У Львові висадять 326 подарованих дерев та кущів

У Львові врятували 18-річного хлопця, який потрапив у ДТП з буйволом

На Львівщині через ДТП згоріла автівка

Під Покровськом вдалося зупинити наступ росіян

Приміщення вартістю ₴10 млн, які НУ «Львівська політехніка» віддала в оренду, повернули державі

Через блокування е-квитка ЛОВА розірвала договір ще з одним перевізником

У Дублянах одночасно горіли дві квартири

У Львові шпиталізували 82-річну пішохідку, яку на переході збив 77-річний водій

На Львівщині мешканець Хмельниччини переїхав 76-річну велосипедистку

Сили оборони вразили російську РЛС "Нєбо-М"

У паспорті наклеїв поверх чужого фото своє. Хасид не зустріне Рош га-Шана в Умані

На Стрийщині на чоловіка впало дерево. Він загинув

3 жовтня Львівщина віддасть шану чотирьом Героям

Помер колишній редактор газети «Нерухомість» старший лейтенант Андрій Карплюк

У Харкові зруйновано фасадну частину п'ятиповерхового житлового будинку

За добу ворог здійснив 142 атаки і запустив рекордну кількість дронів

Російські безпілотники атакували Київ упродовж майже 6 годин

Уночі збито ворожих 75 ударних БпЛА зі 105 запущених

Український інститут національної памʼяті зреагував на звернення польських громадян

У Львові розпочався 31-ий BookForum, але ярмарку не буде

Щоб зупинити п'яного діда за кермом, онук заявив про викрадення автомобіля

Сергій Грановський і Андрій Карплюк повернулися до рідного Львова навіки