Рейдові групи тепловиків перевіряють показники лічильників у квартирах львів’ян

17:30 14 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: 20minut.ua

У «Залізничнетеплоенерго» запевнили, що мають через втрати гарячої води 70 мільйонів гривень збитків щороку.

Заступник директора з економічних питань львівського комунального підприємства «Залізничнетеплоенерго» Ярослава Єлфімова повідомила сьогодні, 14 серпня: «Львівводоканал» встановив прилади обліку холодної води в усіх наших ЦТП. Тому ми маємо можливість порівняти скільки ввійшло гарячої води в систему гарячого водопостачання і скільки нарахувань ми виставили до оплати мешканцям, відповідно до показів поквартирних лічильників. Втрати сягають близько 55%».

Ярослава Єлфімова також зазначила: «Отримавши такий результат, ми вирішили зробити більш глибший аналіз у будинках, де є ІТП. Ми порівняли покази в міжопалювальний період, коли подаємо лише гарячу воду. Різниця показів приладів обліку ІТП і поквартирних лічильників показує такі ж втрати».

Заступник директора з економічних питань «Залізничнетеплоенерго» пояснила: «Це однозначно свідчить, що є втрати в загально-будинковій мережі. Це може бути через несанкціонований відбір, недосконалість наших лічильників, які дають можливість втручатися в їх роботу».

Ярослава Єлфімова повідомила також: «З усіх споживачів ЛКП «Залізничнетеплоенерго» 46% щомісяця стабільно не споживає гарячої води. Жодних показників вони не подають. З решти, 54%  –близько 40% показує споживання гарячої води менше одного кубічного метра. Тому ми створили рейдові групи, які ходять по квартирах і знімають покази. Якщо бачимо, що людина подавала значно нижчі показники, ніж зафіксував її прилад обліку, то виставляємо їй до оплати цю різницю. Якщо впродовж трьох днів вона не оплачує, то звертаємось у правоохоронні органи, у зв’язку з тим, що відбувся факт крадіжки».

Про це поінформували сьогодні, 14 серпня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів