Речник ЗСУ каже, що угруповання Вагнер по суті розбите

22:17 20 травня 2023 р.

Фото до новини

20 травня після обіду ватажок ПВК “Вагнер” Євген Прігожин опублікував відео, де стверджує, що його бійці нібито повністю захопили Бахмут.

Речник східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий в коментарі Вільному радіо спростовує цю заяву, пише Dailylviv.com.

Євген Прігожин на відео каже, що його найманці до 25 травня 2023 року будуватимуть оборону в Бахмуті. Після цього він нібито виведе “вагнерівців” з міста і передасть оборону солдатам міністерства оборони Росії.

“Бої продовжуються, ми (ЗСУ, — ред.) утримуємо ряд будівель в Бахмуті”, — стверджує речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в коментарі Вільному радіо.

Відео Євген Прігожин записав біля будівлі залізничного вокзалу в центрі міста. Цей район вже з середини весни 2023 року тимчасово контролюють російські загарбники. Водночас на відео ватажка “вагнерівців” чутно вибухи.

“Ми фактично витріпали його (Прігожина, — ред.) дуже потужне угруповування. Воно близьке до знищення. Ви ж розумієте, що він каже, що буде виводити свої війська і він взяв Бахмут. Тільки для цього це і говориться. “Пацан сказав — пацан зробив”, а далі робіть що хочете — мене, головне, відпустіть. Піджавши хвіст [втікає], бо втратив найкращі свої кадри. По суті, його угруповування “Вагнер” розбите”, — додає Сергій Череватий.

Росіяни вигадали зникнення Залужного, щоб похитнути захисників Бахмута

Бахмут: важкі бої, ситуація критична, - МО

У Бахмуті все дуже складно, - МО

Ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, - Генштаб ЗСУ

Росія втратила у Бахмуті понад сто тисяч військовиків

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів