Радник Авакова запропонував воєнізовану охорону в пасажирських поїздах

18:25 4 серпня 2020 р.

Фото до новини

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко назвав умови, за яких поліція може патрулювати поїзди в Україні. Також він запропонував інший варіант забезпечення безпеки під час руху.

Про це Мартиненко написав у Facebook, інформує РБК-Україна.

За його словами, силовики готові це забезпечити за умови належного фінансування.

"Працівники поліції готові охороняти пасажирські залізничні перевезення за умови створення належних умов бюджетного фінансування та забезпечення матеріально-технічної бази для поліцейських підрозділів, які ці функції повинні були здійснювати", - заявив він.

Мартиненко додав, що порядок забезпечення безпеки в поїздах "Укрзалізниці" був прописаний у постанові №204 / 175 ще в березні цього року.

Він зазначив, що крім того, в постанові №7 від 11 січня 1994 року було затверджено положення про воєнізовану охорону на залізничному транспорті.

Ця охорона забезпечена вогнепальною зброєю і, крім об'єктів інфраструктури, охороняє залізничні перевезення, але вантажні. У зв'язку з цим радник Авакова запропонував поширити повноваження воєнізованої охорони ще й на пасажирські поїзди.

"У мене просте речення до колег з Міністерства інфраструктури - розширте повноваження ВОХР (воєнізованої охорони - ред.), внісши зміни до постанови № 7, додавши туди крім вантажних ще й пасажирські перевезення", - заявив Мартиненко.

Нагадаємо, в суботу, 1 серпня, в поїзді №84 Київ-Маріуполь один з пасажирів здійснив напад на жінку з неповнолітньою дитиною. Він намагався зґвалтувати жінку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів