П'ять можливих цілей українського наступу в Курській області - BILD

12:36 10 серпня 2024 р.

Фото до новини

Експерт НАТО Стефані Бабст назвала п'ять можливих цілей українського наступу в Курській області.

Про це інформує BILD, пише DailyLviv.com

BILD поговорив з екскерівницею штабу стратегічного планування НАТО Стефані Бабст. На її думку, «Україна застала путінську армію зненацька». Бабст називає дії ЗСУ «добре спланованими» — мабуть, вони мають кілька цілей.

Виявити тиск на Путіна

«На відміну від Берліна та Вашингтона, вони зрозуміли, що мають поставити росіян у оборонне становище. Наскільки зможуть», – каже Бабст.

Щоб довести свою боєздатність — самій Україні та Заходу

«Цим настанням українські збройні сили хочуть показати, що вони самі можуть чинити тиск на російського агресора». У перспективі це допоможе переконати союзників «відмовитися від згубних обмежень використання західних систем озброєнь».

Щоб послабити тиск російських військ на інших ділянках фронту

У Донбасі та Харкові ЗСУ насилу стримують російський наступ. Тепер росіяни мають перекинути частину своїх сил, щоб зупинити українців у Курській області.

Захопити Курську АЕС та згодом обміняти її на захоплену Росією Запорізьку АЕС у ході переговорів

Припущення про це циркулюють кілька днів. Однак Бабст сумнівається, що перед ЗСУ стоїть таке завдання, оскільки «в воєнному плані це був би дуже довгий і важкий шлях».

Ударити по газовому експорту Путіна

На її думку, ЗСУ скоріше прагнуть контролювати газовимірювальну станцію в Суджі, через яку здійснюється газовий експорт. Станція – ключовий елемент останнього газопроводу, який зв'язує Європу та Росію.

"Це стало б значною втратою для газового бізнесу Путіна", - вважає Бабст.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів