ПВГК оштрафував на Львівщині 95 порушників норм вагового контролю

17:30 5 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: varta1.com.ua

Найбільша кількість порушень припадає у агроперевізників.

Служба автомобільних доріг у Львівській області повідомила, що «задля збереження дорожнього покриття та недопущення його руйнації на автомобільних дорогах Львівщини та дорогах державного значення працює пересувний габаритно-ваговий комплекс (ПВГК), здійснюючи контрольні зважування вантажівок вагою понад 24 тони та навантаженням на вісь понад сім тонн.

«З початку року станом на 4 травня проведено 3022 контрольних зважування та виявлено 95 порушень. З порушників норм вагового контролю стягнуто кошти в розмірі 12 363,3 євро», – поінформували також у Службі автомобільних доріг. 

«За статистикою найчастіше порушниками норм вагового контролю стають вітчизняні транзитні перевізники, що перевозять будівельні матеріали, ліс, металобрухт тощо. Найбільша кількість порушень припадає у агроперевізників на літній період і до пізньої осені, коли йдуть збори врожаїв», – зазначено також у повідомленні.

«Ваговий та габаритний контроль здійснюється спільно Укравтодором, Укртрансінспекцією та підрозділами МВС України. Його запровадження сприяє спрощенню процедури контролю за проїздом великовагового та великогабаритного автотранспорту та допоможе суттєво зберегти дороги від руйнувань, особливо в літній період», – поінформували також у Службі автомобільних доріг у Львівській області, яку цитують сьогодні, 5 травня, на сайті громадської організації «Варта 1».

А на її сторінці в інтернет-мережі «Facebook» дивуються: «95 порушень? Та кожна друга фура йде перегрузом... Сотні на день.... Відзвітували…»; «300 гривень і поїхав далі... »; «12 тисяч євро – то щось замало. Чи як я зрозумів, якщо в «євро» – то це штрафують лише іноземні вантажівки?».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів