Путіну запропонували вдарити по великому місту України космічною ракетою — Bild

14:30 24 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У розпорядженні BILD потрапили записи розмов Дмітрія Рогозіна з Дмітроієм Барановим — гендиректором ракетно-космічного центру «Прогрес».

Про це інформує Bild, пише Dailylviv.com.

З початку січня 2023 року ексдиректор Роскосмосу, російськи пропагандист Дмітрій Рогозін обговорював з Дмітроієм Барановим, гендиректором ракетно-космічного центру «Прогрес», технічні деталі організації удару по великому місту України за допомогою ракети-носія, яку використовують для польотів у космос. Чиновники вирішили, що найоптимальніше запустити її з космодрому в Плєсєцку з вибухівкою на борту.

За словами Баранова, головна проблема в тому, що через надзвуковий вхід в атмосферу наявні важкі фугасні авіабомби або керовані боєголовки будуть перегріватися при швидкості 6 км/сек. Рогозін обіцяє порадитися з конструктором Юрієм Соломоновим. За кілька днів той знайшов рішення. Ще один ризик, який обговорювали Рогозін і Баранов — те, що частини ракети можуть впасти на територію РФ. Їх також турбувало, що похибка при ударі може становити від 50 до 100 км.

Рогозін запитує Баранова, скільки часу знадобиться на підготовку операції. Той відповідає, що близько шести місяців. Екскерівник Роскосмосу називає Володимира Путіна "нашим великим і жахливим" і каже, що передасть йому план через Антона Вайна. За даними BILD, план було доведено до президента РФ 16 січня. Як він відреагував на нього – невідомо.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів