Психологи провели на Львівщині тренінг з надання допомоги воїнам АТО

11:34 18 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Учасники семінару отримали оптимальний набір знань у сфері психологічної реабілітації від різного роду травматичних подій, розглянули види гострих реакцій на стрес та правила допомоги, а також аспекти саморегуляції у випадку гострого стресу.

«На базі Золочівського міського центру психологічної допомоги відбувся семінар-тренінг для практикуючих психологів та офіцерів-психологів окремого ремонтно-відновлювального полку оперативного командування «Захід», – повідомили сьогодні, 18 лютого, в міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«Теоретично-практичний семінар на тему «Робота з наслідками травматичних подій» провела тренер з кризової психології Оксана Наконечна – координатор Львівського психологічного кризового центру, спеціалісти якого вже майже два роки працюють з військовослужбовцями – учасниками АТО. Оксана Наконечна наголосила: «З першого ж тижня після повернення із зони АТО у понад 90 відсотків особового складу спостерігаються симптоми стресового розладу. Тому дуже важливо, щоб з самого початку з військовослужбовцями працювали психологи, спілкувалися рідні та близькі, які можуть їх підтримати та допомогти адаптуватися».

Психолог також розповіла про алгоритм дій під час психологічного процесу повернення бійців до мирного життя, а також ознайомила учасників заходу зі світовим досвідом вивчення та лікування стресових розладів у солдатів, які брали участь у військових конфліктах. Окрім того, присутні отримали оптимальний набір знань у сфері психологічної реабілітації від різного роду травматичних подій, розглянули види гострих реакцій на стрес та правила допомоги, а також аспекти саморегуляції у випадку гострого стресу».

Про це повідомили сьогодні, 18 лютого, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів