Психологи ДСНС надали на Львівщині 3988 консультацій

12:20 27 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lviv.dsns.gov.ua

На базі Головного управління ДСНС України у Львівській області організували навчально-методичні збори психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій на тему «Психологічне забезпечення персоналу ДСНС України та психологічний захист населення».

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, де також розповіли: «Навчально-методичні збори психологів організували з метою підвищення професійного рівня практичних психологів ДСНС з питань психологічного захисту населення при надзвичайних ситуаціях та забезпечення готовності до дій за призначенням. Очолив збори впродовж усіх трьох робочих днів начальник психологічної служби ДСНС Анатолій Сичевський».

«Представники відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення ДСНС Львівщини презентували колегам роботу психологічної служби та розповіли про основні показники службової діяльності. Одним з найважливіших акцентів роботи семінару стала демонстрація роботи системи «112» та обговорення можливості залучення психологів для супроводу населення в кризових ситуаціях», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Служба екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112» створена, щоб допомогти людям. Людині достатньо знати єдиний номер, зателефонувавши на який, можна отримати допомогу в будь-якій ситуації. Для рятувальників Львівщини найважливіше – це зворотна реакція мешканців області», – зазначили львівські психологи ДСНС.

«Від періоду проведення ЄВРО-2012 й досі психологи залучаються для надання психологічної допомоги громадянам. І результат є надзвичайно ефективним. Станом на перше півріччя 2019 року психологами надано 122 консультації у питаннях фахової компетенції відповідно до звернення громадян за телефонним номером «112». А упродовж минулого 2018 року львівські психологи надали 3988 консультацій», – розповіли також в обласному управлінні ДСНС.

«Окрім практичного впровадження знань і вмінь психологів системи ДСНС, також для учасників провели цікаві майстер-класи «Де ховаються ваші емоції», «Формування сприятливого психологічного клімату в колективі», «Особливості застосування метафоричних асоціативних карт у психологічному консультуванні». У зустрічах такого типу найбільш цінним є обмін досвідом», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

«Психологам ДСНС з усієї країни, а також інших силових відомств, вдалося колективно обговорити соціально-психологічну адаптацію звільнених у запас військовослужбовців, психологічне забезпечення персоналу ДСНС та захист населення, досвід надання екстреної психологічної допомоги постраждалому населенню, шляхи підвищення ефективності функціонування психологічної служби в системі ДСНС в цілому. Збори вдалися цікавими та результативними, дозволили налагодити співпрацю між різними силовими структурами, громадськими організаціями, та органами державної влади в питаннях психологічного захисту населення», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

Начальник психологічної служби ДСНС України Анатолій Сичевський підсумував: «Нам вдалося обмінятися цінним практичним досвідом, як в питаннях супроводу колег по роботі, так і наданні допомоги громадянам в біді. Впевнений, що кожен із нас почерпнув впродовж семінару цікаву інформацію, яку обов’язково застосує у власній практиці. Дякую вам за участь, та переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться гарантувати конституційне право людини на безпеку».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів