Призначили головного охоронця Львова

19:27 9 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні його представив міський голова Львова Андрій Садовий на апаратній нараді.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Львівське комунальне підприємство «Муніципальна варта» очолив Микола Сорокач. Сьогодні його представив міський голова Львова Андрій Садовий на апаратній нараді. Першочерговим завданням на новій посаді керівник назвав посилення та вдосконалення ключових напрямів роботи підприємства.

Микола Сорокач народився у 1980 році, львів’янин. Навчався у Львівському інституті внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ за спеціальністю «правознавство».

З 2001 до 2024 року працював на різних посадах, в тому числі й керівних, в оперативних службах, переважно в кримінальній поліції (карний розшук) у Львові та в області. У 2015 та 2017 роках брав участь в антитерористичній операції. У 2022 році виконував завдання в зоні бойових дій на Сході України.

«Серед першочергових завдань на новій посаді – посилення патрулювання міста та контролю за дотриманням правил доброустрою. Важливо налагодити якісну інформаційно- роз’яснювальну роботу, аби не лише фіксувати правопорушення, а й запобігати їм. А також – підсилити команду якісними фаховими людьми», – зазначив Микола Сорокач.

Нагадаємо, раніше в. о. керівника ЛКП «Муніципальна варта» був Руслан Ахметишин. Він залишається працювати у комунальному підприємстві на своїй же посаді – керівника групи швидкого реагування.  

Читайте також: За тримісячну охорону комунальних об'єктів муніципальній варті заплатять понад 6 млн грн

До слова, основний напрям роботи ЛКП «Муніципальна варта» – охоронна діяльність. Йдеться, зокрема, про міські установи, лікарні та об’єкти критичної інфраструктури. До цієї діяльності залучено близько 80% працівників. Також ЛКП займається охороною громадського порядку. Йдеться про патрулювання на вулицях міста та в інших громадських місцях, зокрема, щодо недопущення стихійної торгівлі та дотримання правил вигулу домашніх тварин. Інспектори ЛКП, які залучені до цих рейдів, мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Додамо, станом на сьогодні на підприємстві працює 262 людини та є понад 20 вакансій. Також 38 працівників перебувають у лавах ЗСУ та безпосередньо виконують бойові завдання на передовій.

Читайте також: Депутати у Львові вирішили, що і кого охоронятиме муніципальна варта

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів