Притулок для собак «Милосердя» у Львові захищає від рейдерів «Самооборона» (відео)

23:00 3 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Порятунок собак з ЛКП «Лев» – Львів» в інтернет-мережі «Facebook»

Волонтери нагадують, що молоді, здорові, стерилізовані та вакциновані собаки зі ще одного львівського притулку ЛКП «Лев» шукають господарів.


Відео: Андрій Зазуляк

«Від першого лютого притулок для собак у Львові «Милосердя» знаходиться під захистом «Самооборони», – повідомили сьогодні, 3 лютого, на «Телеканалі ТВі», конкретизуючи при цьому:

«Таке рішення прийняли через нещодавній напад на притулок. Зоозахисники переконані – землю, на якій утримують безпритульних тварин хочуть відібрати рейдери.

Із цією метою, окрім безпосереднього нападу, зловмисники протягом тривалого часу збирали «компромат» на «Милосердя»: проникали на його територію, самі порушували норми і правила утримання тварин і фіксували це на камеру. Керівник «Милосердя» Наталя Кузнєцова каже:

«Виявляється, що протягом тривалого часу притулок відвідувала людина, яка ставила собі за мету не допомогу тваринам, а збір так званого компромату. Не дивно, що напередодні атаки на притулок, нам підкинули мертву собаку та перекинули через паркан вісім рудих котів. Люди, що чинять ці провокації, роками готувалися до таких дій, їх засліплює ненависть через те, що у свій час, будучи критично занедбаним, притулок перейшов у підпорядкування порядним людям, відчайдушним захисникам тварин, які спромоглися його впорядкувати». 

Незважаючи на державний мораторій щодо здійснення перевірок, керівництво притулку «Милосердя» ініціює термінову комплексну ветеринарну перевірку умов утримання тварин відповідними міськими та обласними службами. Представник групи «Захист тварин у Львові» Наталія Куба запевнила: «Здійсненні цієї перевірки буде відбуватись за участі громадських активістів, ми докладемо максимум зусиль, аби цей процес було зафіксовано та висвітлено публічно». 

Зоозахисники кажуть, що захоплення притулку «Милосердя» готувалося давно. Процесом імовірно керують люди, які прагнуть привласнити притулок з метою «дерибану» землі в елітному передмісті. Представник групи «Захист тварин у Львові» Наталя Вишневська повідомила також:

«Притулок «Милосердя» прийшли підтримати представники «Самооборони», «Амстаффкоманди Львова», «Екологічного Опору», підтримку та готовність допомогти висловили безліч людей та організацій, спортсмени, журналісти, громадські діячі».

Від першого лютого притулок «Милосердя» знаходиться під захистом «Самооборони». Тим часом місцеві волонтери нагадують, що молоді, здорові, стерилізовані та вакциновані собаки зі ще одного львівського притулку ЛКП «Лев» шукають господарів. 

Для порятунку собак із КП створено групу в інтернет-мережі «Facebook». Адреса: м. Львів, вул. Промислова, 56. Телефони: 252-30-41; 063-941-2518 (Марина). Тварин львівських притулків чекають на господарів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів