Прикордонники вимірюватимуть температуру всіх, хто в'їжджатиме з ЄС

11:18 27 травня 2020 р.

Фото до новини

Європейський Союз передав засоби індивідуального захисту Державній прикордонній службі України, яка є першою контактною точкою для подорожуючих, котрі в’їжджають в Україну.


До переліку обладнання увійшли 1000 захисних масок для обличчя, 1000 медичних рукавичок, 1000 окулярів, 800 захисних екранів, 700 медичних ізоляційних комплектів, 1000 медичних чохлів і 79 безконтактних термометрів. 

Постачання засобів індивідуального захисту сприятиме спроможності Держприкордонслужби забезпечити постійну та безпечну обробку людей, котрі перетинають кордон, і таким чином дозволить виконувати функції прикордонного контролю в умовах COVID-19. Допомога надається в рамках проекту, який фінансується ЄС «Підтримка реалізації концепції Інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)».

Загальна вартість допомоги, яку виконавець проєкту – Міжнародний центр розвитку міграційної політики (ICMPD), передає сьогодні, дорівнює майже 1 млн грн.

«Надання захисних засобів Державній прикордонній службі та Державній митній службі, що працюють для підтримання важливих функцій в країні, є частиною підтримки ЄС уряду України в його прагненні захистити громадян від цієї пандемії. Ми разом з Україною під час цієї безпрецедентної кризи», – заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті МААСІКАС.

Це перша частина підтримки, пов’язаної з проектом протидії COVID-19, яка також включатиме надання Державній прикордонній службі України двох стаціонарних систем температурного скринінгу.

Доки в Україні діє загальне міжнародне обмеження на поїздки, прикордонники продовжують оформлення спеціальних авіарейсів з українцями, які повертаються додому, та іноземними громадянами, які мають дозвіл на проживання в Україні. Також визначений перелік автомобільних пунктів пропуску та вантажних терміналів у морських портах, які продовжують роботу в умовах карантинних обмежень.

"Щоденний Львів" повідомляв, що громадянка Польщі підробила документ, щоби потрапити до України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів