Прикордонники пояснили, чому не випустили Порошенка

13:25 1 грудня 2023 р.

Фото до новини

На час дії воєнного стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження.

Прикордонники кажуть, що відмовили у виїзді п’ятому президенту України народному депутату Петру Порошенку через те, що його відрядження скасоване Верховною Радою. Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі "Українській правді", пише DailyLviv.com.

 "Прикордонники забезпечують оформлення і пропуск осіб через кордон виключно відповідно до законодавства, зокрема, і Правил перетину кордону громадянами України.

Читайте також: Порошенко з третьої спроби перетнув кордон України з Польщею

Як відомо, на час дії воєнного стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження.

Відносно народного депутата, про якого ви цікавитесь, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України" - сказав речник.

Як згодом повідомив в ефірі телемарафону перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко, він скасував відрядження нардепа та експрезидента Петра Порошенка після отримання листа з грифом «Для службового користування».

Віцеспікер зазначив, що не може розкрити зміст листа.

«Порошенко вказував як підставу — участь у партійному форумі Міжнародного демократичного союзу, спільноти, до якої, напевно, входить «Європейська солідарність». Він писав, що паралельно із цим будуть якісь ще зустрічі високого рівня. За нашими внутрішніми принципами, участь у партійних заходах допускається, але коли надійшов лист ДСК, який я не можу коментувати, ми змушені були скасувати це відрядження», – сказав Корнієнко.

Нагадаємо, сьогодні, 1 грудня Петро Порошенко, опублікував відео з одного з пунктів пропуску на кордоні з Польщею на своїй сторінці, розповів, що його прикордонники не впустили до Польщі. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів