Прикордонні підрозділи на Львівщині посилять новенькі позашляховики від ЄС (відео)

13:08 13 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Дмитро Школьник з Мостиського прикордонного загону розповів про отримане: «Для прикордонників вона зручна в керуванні, в експлуатації також».

«Новенькі позашляховики посилять прикордонні підрозділи на західній ділянці кордону. Сьогодні вранці з території окремої комендатури охорони та забезпечення Держприкордонслужби  в Києві, виїхала колона автомобільної техніки», – повідомили сьогодні, 13 жовтня, в Держприкордонслужбі, де також поінформували:

«Чергова партія автомобілів для потреб кордону складалася з новеньких позашляховиків. Усі вони вирушили до підрозділів охорони західної ділянки державного кордону

Всього в підрозділи направилися 39 патрульних автомобілів підвищеної прохідності «Volkswagen Amarok». Автівки прикордонне відомство отримало в рамках реалізації проекту «Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби» за програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Вартість даної партії автомобільної техніки сягає 1,2 мільйона євро. Зазначимо, що за даною програмою в підрозділи західного регіону Державна прикордонна служба вже направила 33 автомобілі «Renault Duster», вісім мікроавтобусів «Volkswagen Transporter» та 20 квадроциклів і інше обладнання.

Здійснюючи технічне переоснащення охоронців кордону прикордонне відомство вишукує всі можливі способи, аби на заміну старої та неекономічної техніки направляти нові, сучасні автомобілі. Зокрема, протягом останнього часу для посилення держрубежу вже направлено понад 500 технічних засобів, які були отримані за рахунок закупівлі за бюджетні кошти, а також в рамках реалізації проектів міжнародної технічної допомоги».

Про це повідомили сьогодні, 13 жовтня, на сайті Держприкордонслужби. Натомість на телевізійному «5 каналі» розповіли у вівторок:

«Українські прикордонники отримали 39 позашляховиків від Європейського союзу. Автомобілі підвищеної прохідності купили для патрулювання та перевезення особового складу.

Коштують вони 1 млн. 200 тисяч євро. Загалом упродовж року прикордонники отримали 500 одиниць техніки. Частину придбали за державні кошти, а частину за кошти ЄС за програмою транскордонного співробітництва.

Для посилення охорони державних кордонів техніку направили у Південні, Східні та Західні регіони. Військовослужбовець Мостиського прикордонного загону (на Львівщині. – «ЩЛ») Дмитро Школьник зазначив: «Ця машина повнопривідна. Вона потрібна для західного кордону, тому що західний кордон, він є не простий, є складні ділянки місцевості. Для прикордонників вона зручна в керуванні, в експлуатації також».

Своєю чергою, начальник відділу автомобільного та бронетанкового забезпечення держприкордонслужби Петро Хаврич зауважив: «Завдання перше – це перевезення майна, особового складу, доставки прикордонних нарядів до місця несення служби, патрулювання ділянки кордону. Це зручні сучасні машини, надійні машини, які не ламаються, які здатні їхати по всіх видах доріг».

Про це повідомили сьогодні, 13 жовтня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів