Провідні світові ЗМІ проігнорували ракетний удар по Києву

12:48 2 січня 2024 р.

Фото до новини

Низка популярних іноземних ЗМІ проігнорували масштабний обстріл України.

У Києві зранку прогриміла серія потужних вибухів. На столицю окупанти випустили балістичні ракети, є проблеми зі світлом та водою. Наразі відомо про багатьох постраждалих, є загиблі, пише DailyLviv.com.

За інформацією КМВА, сили протиповітряної оборони уразили в районі Києва всі ударні безпілотники типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток «Кинджалів».

Натомість популярні іноземні ЗМІ висвітлювати масштабний обстріл РФ по Україні на головних сторінках своїх сайтів не поспішали. Зокрема, топтемою для Reuters є висвітлення землетрусу в Японії.

Сайт Reuters

Сайт Reuters, фото: знімок з екрана

Новина ж про Україну розміщена десь на ресурсі та коротко описує сьогоднішню масштабну атаку по Україні.

Новина про сьогоднішній обстріл України

Новина про сьогоднішній обстріл України, фото: знімок з екрана

Видання Politico теж вирішило не публікувати на головній сторінці обстріл України, натомість ЗМІ обмежилося лише декількома новинами з однаковим фото, які можна зауважити в стрічці нещодавніх новин.

Головна сторінка Politico

Головна сторінка Politico, фото: знімок з екрана Дві новини про обстріл України від Politico

Дві новини про обстріл України від Politico, фото: знімок з екрана Як головні світові ЗМІ відреагували на ракетний удар по Києву: фото, які вас здивують фото 1

Ще одним ЗМІ, якому абсолютно не цікаво висвітлювати обстріл України стало видання Washington Post.

Головна сторінка видання WP

Головна сторінка видання WP, фото: знімок з екрана

Зокрема, видання Bloomberg стало ще одним ЗМІ, яке проігнорувало російський обстріл по цивільній інфраструктурі України. Натомість у топі там США, Китай та Іран.

Сайт Bloomberg

Сайт Bloomberg, фото: знімок з екрана

До слова, телеканал CNN теж вирішив не висвітлювати події потужного російського обстрілу по Україні, а тому обмежився лише землетрусом в Японії.

Головна сторінка сайту CNN 

Головна сторінка сайту CNN, фото: знімок з екрана

Нагадаємо, сьогодні зранку Україна зазнала масованої ракетної атаки РФ.  У Києві 2 січня зафіксовано падіння уламків ракет у Печерському, Оболонському, Голосіївському та Святошинському районах. За попередніми даними, є влучання на територію об’єкта цивільної інфраструктури у Подільському районі, у місті подекуди є перебої з електро- та водопостачанням.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів