Протиаварійний ямковий ремонт триває в усіх районах Львова

13:15 15 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У всіх районах Львова відбувається з метою ліквідації ямковості на дорогах міста та забезпечення належного проїзду транспорту ямковий ремонт холодним асфальтом.

Про це повідомили у вівторок, 15 січня, в прес-службі Львівської міськради. Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Ірина Маруняк пояснила: «У зимовий період, коли погода є нестабільною і температура постійно змінюється – то «плюс то мінус», виникають вибоїни на дорогах, зокрема тих, які довго в експлуатації і потребують капітального або поточного ремонту. Тому наше завдання – у зимовий період провести протиаварійні ремонтні роботи з ліквідації цих ям, щоб машини не потрапляли в них і не ламалися, та не було зауважень поліції щодо ямковості.

Ірина Маруняк також зазначила: «Цей ремонт, з огляду на те, що це зима, ми проводимо холодним асфальтом, а також засипаємо глибокі ями, до 10 сантиметрів, різаним асфальтом. Ремонт носить протиаварійний і тимчасовий характер. А коли буде потепління і стабільно тепла та суха температура, тоді будемо ліквідовувати ями на дорогах гарячим асфальтом.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради також анонсувала: «Приблизно наприкінці березня чи на початку квітня ми запустимо в роботу асфальтні заводи і розпочнемо традиційний ямковий ремонт. А зараз погодні умови дозволяють використовувати лише холодний і різаний асфальт»

Ірина Маруняк також повідомила: «Ліквідація ямковості холодним і різаним асфальтом проводиться у всіх районах міста. За минулий тиждень було використано 14,3 тонни асфальту холодного і 15 тонн різаного. Такі роботи минулого тижня ми проводили на вул. Стрийській, біля Ашану. Роботи проводила підрядна організація на замовлення адміністрації. Перед використанням холодного асфальту проводилися підготовчі роботи і також мали бути відповідні погодні умови – не падати сніг».

Натомість начальник відділу комунального господарства Франківської районної адміністрації зазначив: «В основному ми використовуємо холодний асфальт. Його записають в ями, по якій потім їде каток. Різаний асфальт використовуємо рідше. А вже з весни будемо проводити ліквідацію ям гарячим асфальтом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів