Пропуск повнолітніх громадян України через кордон здійснюється за вимогами постанови Кабміну

16:41 1 січня 2024 р.

Фото до новини

З початку повномасштабного нападу росії на Україну у постанову Кабміну №57 від 27 січня 1995 року внесено 22 зміни і доповнення.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби наголосило сьогодні, пише DailyLviv.com, що пропуск повнолітніх громадян України через кордон здійснюється за закордонними паспортами чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. № 57.

А постанова містить таку вимогу: для перетину державного кордону України військовозобов'язані особи мають подати військово-облікові документи з відповідними відмітками районного (об’єднаного районного), міського (районного у містах, об’єднаного міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Щодо трактування і практичного застосування терміну "відмітка" офіційних роз'яснень немає, а в соціальних мережах військовозобов'язані, які зверталися в ТЦК і СП, називають як потрібні дозвільні на виїзд документи: витяг з протоколу ТЦК або запис про відстрочку в військово-облікових документах, лист-довідку про надання відстрочки, який мусить бути підтверджений військовим квитком. 

Читайте також: Для перетину кордону треба мати військово-облікові документи з відмітками ТЦК і СП

Упродовж минулої доби за спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 31 особу – 2 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пункті пропуску, ще 29 було затримано поза визначеними пунктами перетину. Крім того, на виїзд з країни не пропущено 9-х чоловіків, громадян України, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів, які надають право на перетин кордону особам призовного віку. У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336, 358 Кримінального кодексу України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів