Прем’єр доручив розробити пропозиції щодо закриття пасажирського руху через кордон

15:48 25 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав урядовців розробити пропозиції щодо повного закриття пасажирського руху через кордон, адже люди, які повертаються з-за кордону в Україну, стають джерелом зараження коронавірусом у країні.

Про це, як повідомили в середу, 25 березня, в інтернет-виданні «Українська правда», Прем’єр заявив на засіданні Кабміну 25 березня. Шмигаль зазначив: «Пропонується розробити план по закриттю кордонів з точки зору будь-яких пасажирських перевезень. У цьому є нагальна необхідність, тому що за останні тижні ми бачимо, що єдиним джерелом попадання коронавірусу в Україну був потік громадян з-за кордону і цей потік продовжується. Це посилює і збільшує кількість заражених на цю інфекцію людей».

Прем’єр також повідомив: «Пропонується міністерству інфраструктури, міністерству юстиції, міністерству внутрішніх справ, міністерству закордонних справ, профільним віцепрем’єр-міністрам розробити і невідкладно надати пропозиції щодо закриття кордонів України для будь-якого наголошую пасажирського сполучення або перетинання. До кінця п’ятниці ми маємо зупинити будь-який пасажирський рух через кордони України в обидві сторони. Прошу таку пропозицію розробити, опрацювати, погодити і винести. Ми невідкладно зберемо позачергове засідання уряду, щоб ми це рішення затвердили».

Шмигаль додав, що у разі необхідності таке рішення винесуть на розгляд засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У комунікаційному штабі Кабміну уточнили, що про заборону перетинати кордон не йдеться.

До п'ятниці урядовці мають проаналізувати та розробити певний план дій, а наразі це лише пропозиція. В уряді поки не знають, чи буде стосуватися ініціатива громадян України, які планують повертатися з-за кордону. У КМУ наголосили, що йдеться лише про пасажирське сполучення, а не приватні поїздки.

Як інформував «ЩЛ», у Львівській інфекційній лікарні ушпиталені 44 пацієнти з підозрою на коронавіру.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів