«Правосекторівця» Віталія Сергатюка побила міліція в Сколе (відео)

12:27 5 листопада 2014 р.

Фото до новини

Заступник керівника «Правого сектора» Львівщини Віталій Сергатюк отримав тумаки в спину від невідомого підполковника міліції в Сколе. А його товаришів по «Правому сектору» в райвідділку міліції били по нирках.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час прес-конференції на тему: «Садисти в погонах "дахують" незаконний ринок у Сколе», організованою «Правим сектором», повідомив Віталій Сергатюк.

За його словами, від побиття його врятувало тільки те, що його впізнав начальник Сколівського райвідділу міліції і наказав його відпустити. А ось іншим його товаришам не так пощастило – одного повалили на землю і вдарили в обличчя, зламали ніс, вибили зуби та не надали медичної допомоги. Інших тримали у райвідділі в кайданках, ставили в позу «розіп’ятих» і били по нирках. А коли Віталій Сергатюк почав вимагати пояснень, йому відповіли, що ніякого побиття не було. 

Ганебний інцидент стався у місті Сколе під час мирного пікету з вимогою звільнити стадіон, на якому відбувається торгівля і віддати його під потреби спорту. 

За словами заступника керівника «Правого сектора» Львівщини Віталія Сергатюка, він очікував спротиву від підприємців. Тому напередодні відвідав прокурора Сколівщини та начальника УМВСУ у Львівськоій області й попередив про пікетування.

І проблем на пікетуванні не було до моменту, поки з розмов не виплило, що підприємці готові платити будь-кому, аби їм тільки дозволили  торгувати. Віталій Сергатюк стверджує, що хтось, хто отримує зиск з незаконної торгівлі, спровокував цей інцидент. В цьому він звинувачує місцеву міліцію. 

- Ми спитали, кому ви платите. І тут, як за помахом чарівної палички, все різко змінилося. Під роздачу потрапили всі, починаючи з мене. Підполковник, який не представився, схопив мене за руку. В цих очах - звірина лють, на губах піна, як у пса саженного. Заломали вже дві руки, товчуть в спину, - описує ситуацію, яка сталася під час пікету, заступник керівника «Правого сектору» Львівщини.

Зараз «Правий сектор» вимагає розформувати Сколівський райвідділ МВС та провести психіатричну експертизу працівників Сколівського РВ міліції через садистське поводження з активістами.

При тому Валерій Сергатюк вважає, що поки ринок в Сколе потрібен, він там буде, люди, які там торгують, повинні мати нормальні умови для торгівлі, а покупці, які бажають там купувати, мають право це робити. Але наступного четверга «Правий сектор» має намір знову провести своє мирне пікетування та переконати торговців перебратися зі стадіону на ділянку, яка виділена під торгівлю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів