Правоохоронці стежать у Львові за дотриманням правил продажу ялинок (відео)

11:14 25 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

Торгівля хвойними деревами дозволена у період з 18 грудня по 6 січня у спеціально визначених місцях.

«Правоохоронці спільно з працівниками райдержадміністрації перевіряють дотримання правил торгівлі ялинками У Залізничному районі Львова», – повідомили сьогодні, 25 грудня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«Начальник відділу соціально-економічного розвитку Залізничної райдержадміністрації Галина Кутень зазначила: «У цьому році Залізнична районна адміністрація визначила шість місць для торгівлі ялинками. Це прохідні місця, де завжди багато людей, тому і продавці і покупці задоволені. Були визначені межі ділянок, за які продавці не повинні виходити і ми спільно з правоохоронцями періодично перевіряємо – чи всі дотримуються встановлених правил».

Під час рейду, який відбувся 23 грудня, на усіх шести майданчиках порушень правил торгівлі виявлено не було. дільничний інспектор поліції Залізничного відділу поліції Роман Бойко повідомив: «Жодного адмінпротоколу ми не склали. Якщо хтось виходить за межі ділянки, ми робимо зауваження і продавці повертаються у визначені місця».

Правоохоронці закликають потенційних продавців лівих красунь не займатися незаконною вирубкою ялинок, а покупців – не купувати незаконно зрізані деревця. Ялинки, призначенні для реалізації, повинні мати спеціальне клеймо на зрубі дерева, яке засвідчує право на його реалізацію та безпечність хвої.

Також покупець має право попросити у продавця надати документи на хвойну продукцію – це товарна гарантія на закупку ялинки та документ проїї  радіологічний стан (на виявлення екологічної чистоти дерев). Порушення правил вирубки та продажу ялинок тягнуть за собоюадміністративну, а у деяких випадках – і кримінальну відповідальність».

Як інформував «ЩЛ», у Львові – лише 28 легальних місць продажу ялинок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів