Правоохоронці Львівщини тренували ліквідацію масових заворушень

16:43 27 вересня 2013 р.

Фото до новини

Провели практичні навчання за оперативним планом «Хвиля».

Сьогодні, 27 вересня, на території колишнього військового аеродрому в селі Черляни Городоцького району відбулися практичні навчання за оперативним планом «Хвиля» з ліквідації масових заворушень. Як повідомляє прес-служба обласного управління МВС України, «правоохоронці відпрацювали тактику дій особового складу Львівського гарнізону міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України з припинення групових порушень громадського порядку та ліквідації масових заворушень». 

Причому оцінити здатність працівників міліції Львівщини контролювати громадський порядок в типових та екстремальних ситуаціях прибув заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України полковник міліції Аркадій Запорожцев. А начальник ГУМВС України у Львівській області генерал-майор міліції Олександр Рудяк інформує, що в навчаннях були задіяні, фактично, всі підрозділи міліції. Дослівно ж повідомив із цього приводу:

«Участь у навчаннях прийняли близько трьох батальйонів, фактично були задіяні всі підрозділи міліції, починаючи від оперативних і закінчуючи підрозділами медичного забезпечення. У ролі хуліганів виступили курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ. Відпрацьовували оперативний план «Хвиля» – масові безпорядки, який ми відпрацьовуємо щопівроку».

Прес-служба обласного управління МВС України інформує також, що «навчання за оперативним планом «Хвиля» проводилися у два етапи»: «1-й етап – командно-штабне навчання (дії керівництва ГУМВС України у Львівській області, начальників структурних підрозділів Головного управління, командування управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України, військових частин ВВ МВС України, з припинення групових порушень громадського порядку та надання першої медичної допомоги потерпілим під час проведення масових заходів). 2-й етап – практичні дії (дії особового складу зведеного загону ГУМВС та медичних працівників по припиненню групових порушень громадського порядку та наданні першої медичної допомоги потерпілим)». 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів