Працівники ДСНС на Львівщині отримають унікальний тренувальний комплекс

17:00 13 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

В обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України запевнили: « До кінця 2017 року на Львівщині з’явиться унікальний тренувальний комплекс для рятувальників».

У Львівському обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України повідомили сьогодні, 13 липня:  «2-4 липня на базі Головної школи пожежної служби Варшави відбулася робоча зустріч львівських та польських рятувальників, представників Львівської обласної організації «Добровільного пожежного товариства України», Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та начальника Державного пожежного нагляду Тбілісі. Зустріч відбулася в рамках реалізації програми «Польська допомога 2017-2018», яка фінансується иіністерством закордонних справ Республіки Польща».

В обласному управлінні ДСНС також поінформували: «Очолив зустріч ректор-комендант Головної школи пожежної служби Варшави Павел Кепка, який разом із проректорами школи обговорили з партнерами основні аспекти подальшої реалізації програми та концепцію проекту «Допомога в системі навчань добровільних пожежних формувань, а також покращення кваліфікації рятувальних служб на території України». Інтереси Головного управління ДСНС України у Львівській області представляли заступник начальника Головного управління  із запобігання надзвичайним ситуаціям Юрій Кагітін та начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи Олег Штангрет».

«Головним напрацюванням в рамках програми цьогоріч повинно стати встановлення у Львові унікального сучасного мобільного тренувального комплексу. Такі комплекси вже активно використовуються для підготовки рятувальників у Європі та США», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

«Українська сторона надала під час зустрічі пропозиції щодо облаштування тренувального комплексу тим обладнанням та атрибутами, які допоможуть рятувальникам максимально ефективно відпрацьовувати усі небезпечні ситуації, що найбільш часто виникають в реальному житті. Складатиметься комплекс із п’яти контейнерів, пов’язаних між собою. Загальна довжина тренажера буде близько 12 метрів.  Із одного контейнера можна буде перейти в інший, не покидаючи межі комплексу», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«У цьому пожежному тренажері буде устаткування та створені всі умови, для проведення дій в умовах сильного задимлення, високих температур та забрудненого середовища. Умови, наближені до реальності, допоможуть українським вогнеборцям підвищити кваліфікацію та відпрацювати порядок дій з реагування у надзвичайних ситуаціях різного характеру, які можуть виникнути під час рятувальних операцій», – повідомили також сьогодні, 13 липня, в прес-службі Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України, де також опублікували фото зі зустрічі у Варшаві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів