Пожежники врятували у Львові чоловіка з обмеженими можливостями

09:15 26 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Вогнеборець виніс чоловіка із небезпечного помешкання та передав медикам для надання подальшої допомоги.

«25 серпня о 09:47 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на балконі квартири 2в будинку №3 на вулиці Гетьмана Мазепи у Львові – повідомили сьогодні, 26 серпня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС, де також розповіли подробиці:

«Пожежа виникла на балконі в квартирі на третьму поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку. За лічені хвилини на місце події прибули вогнеборці. Керівник гасіння пожежі Святослав Мательонок забіг у задимлене приміщення аби здійснити розвідку пожежі.

У квартирі на момент пожежі перебував брат власника помешкання, 1976 року народження. Чоловік з обмеженими фізичними можливостями не міг самостійно покинути квартиру, й чекав свого порятунку. Вогнеборець виніс чоловіка із небезпечного помешкання та передав медикам для надання подальшої допомоги.

Окрім того, сильне задимлення у будинку спричинило загрозу отруєння токсичними продуктами горіння, тому рятувальники прийняли рішення провести евакуацію мешканців квартир, розташованих на вищих поверхах. Загалом із будинку евакуювали 6 людей. Через сильне задимлення фахівці ДСНС працювали в апаратах захисту органів дихання. Вогнеборці врятували від згорання дві квартири.

Пожежу локалізовано о 10:08 та повністю ліквідовано о 10:15 у складі двох ланок газодимозахисної служби. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на балконі на площі п’яти квадратних метрів.

До ліквідації пожежі залучили 11 вогнеборців та дві одиниці спецтехніки. Причина виникнення пожежі встановлюється. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів