Пожежники врятували двох літніх львів’ян

11:05 17 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Мешканці будинку №23 на вулиці Патона внаслідок отруєння продуктами горіння втратили свідомість.

У п’ятницю, 17 лютого о 05:40, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на третьому поверсі п’яповерхового житлового будинку №23 на вулиці Патона у Львові. Туди негайно було направлено пожежно-рятувальні підрозділи державних пожежно-рятувальних частин №2, №4, №1, №30 Львова та навчальну пожежно-рятувальну частину ЛДУ БЖД. 

На момент пожежі у квартирі перебував її власник 1967 року народження та його товариш, які самостійно покинули задимлену квартиру. Токсичний дим розповсюдився на сходову клітку та поширився на вищі поверхи будівлі.

Відтак, двоє літніх людей, 1942 та 1944 року народження, які проживають поверхом вище, внаслідок отруєння продуктами горіння втратили свідомість. Рятувальники винесли стареньких на свіже повітря й передали медикам.  Потерпілих з діагнозом «отруєння продуктами горіння» госпіталізовано в Львівську обласну клінічну лікарню.

Рятувальники також евакуювали мешканців будинку із вищих поверхів для гарантування їх безпеки. Під час евакуації використовували спеціальні маски для рятування людей. Загалом евакуювали п’ятьох людей, у тому числі –  дитина. 

Полум’я від пожежі виходило за межі квартири, тому існувала загроза його перекидання на сусідні квартири. Рятувальники здійснювали ліквідацію пожежі двома шляхами: зсередини та зовні будівлі, за допомогою колінчастого автопідйомника. 

Пожежу локалізували о 06:23 і ліквідували о 06:34. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 20 квадрантних метрів, двоє дверей і вікно. Окрім цього, пошкоджено облицювання стін на площі квадрантних метрів.

До ліквідації пожежі залучили 30 рятувальників та сім одиниць спецтехніки.  Причина виникнення займання встановлюється.

Про це повідомили сьогодні, 17 лютого, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували відео й фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів