Потяги курсуватимуть зі Львова в країни Євросоюзу 1435-міліметровою колією

20:39 20 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань транспорту обговорювалося створення ефективного міжнародного залізничного сполучення між Польщею, країнами Євросоюзу та Україною.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 20 березня, «Щоденному Львову», 

«На Львівщині реалізовуватимуть проект «Євроколія до Львова». Про це йшлося сьогодні, 20 березня, під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

Метою реалізації даного проекту є створення ефективного міжнародного залізничного сполучення між Польщею, країнами Євросоюзу та Україною. Основними перевагами будуть зменшення тривалості поїздок та підвищення комфорту пасажирів, а також усунення незручностей, які спричинені зміною ширини колії (потреби пересадки, перестановки вагонів тощо).

Створення євроколії також сприятиме зростанню обсягів перевезень. Члени комітету погодилися, що проект принесе користь не лише Львівщині, а й сприятиме розвиткові бізнесу по всій Україні.

Слід зазначити, що ширина колії європейського стандарту становитиме 1435 мм. Окрім цього, члени комітету прийняли рішення розглянути можливість збільшення замовлень на Львівському локомотиворемонтному заводі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів