Порошенко передав ГПУ свідчення організації штурму АП владою (відео)

20:55 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Депутат наполягає, що бійня на Банковій – спланована провокація самих правоохоронців.

«ICTV» розповідає сьогодні, 5 грудня, в сюжеті теленовин «Як влада організувала штурм Банкової. Все відео»:

«Ці кадри побоїща на Банковій облетіли увесь світ. Спроба штурму Адміністрації президента. Жорстока відповідь «Беркуту». Масове побоїще. Міліція хвалиться, заарештували 14 зачинщиків безладів.

Але не все так однозначно. Це відео зняте ще до початку побоїща. На вулиці Банковій у самому центрі Києва, у день масових протестів несподівано з’являється грейдер під самими вікнами Президента.

Це відео депутат Петро Порошенко передав у Генпрокуратуру, як доказ того, що штурм Банкової спланована провокація самих правоохоронців. Адже цей чоловік в чорному, котрий супроводжує важку машину до самого міліцейського кордону, надзвичайно схожий на заступника командира столичного «Беркуту» полковника Сергія Кусюка.

Ось він на фото перед Кабміном. На цьому відео Кусюк у штатському керує невідомими молодиками під час акції протесту у жовтні у Києві.

Спецпризначенець одразу усе спростував. Каже, в той час був у Кабміні. А того, хто дав невідомим активістам ключі від грейдера, вже начебто затримали.

Ще одне підтвердження спланованих провокацій, придивіться до хлопця у фіолетовій куртці. Спочатку він пресує міліцейський кордон, підбурюючи інших.

Коли звичайні люди піддаються провокації і долучаються до штурму, хтось запалює дим і ця група молодиків у масках проходить повз кордон. Вже за мить вони спокійно стоять за спинами міліціонерів. Їх ніхто і пальцем не торкається.

Це – тренування начебто охоронців Майдану ще на Михайлівській площі за день до штурму. Ці самі хлопці з жовтими нарукавниками потім у перших рядах на Банковій.

Лідер радикального об’єднання «Братство» Дмитро Корчинський каже, це його вихованці. До нині ним не цікавилися, але тепер його шукає Генеральна прокуратура.

Ще одна категорія провокаторів – так звані «тітушки». Ще минулого тижня невідомі молодики почали збиратися у Маріїнському парку у столиці. Вони ж разом з міліцією охороняли провладний мітинг під Верховною Радою.

Зараз їх масово звозять у Конча-Заспу та Пущу-водицю під Києвом. Тут в одному з дитячих оздоровчих центрів перебувають сотні таких гостей.

Кажуть, приїхали з Криму. Але на камеру спілкуватися не хочуть.

Будь-яку причетність правоохоронців до провокацій сьогодні категорично спростував Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. І заявив, у відставку не збирається, бо не хоче, щоб на його відомство тиснули.

Сьогодні МВС оприлюднило своє відео, де видно як провокують міліціонерів. Ось невідомий б’є беркутівця палаючою деревиною ще до розгону Євромайдану у ніч з п’ятниці на суботу.

Також видно, як проти правоохоронців під час усіх сутичок активісти активно застосовують сльозогінний газ. На Банковій кидають камінням просто в голови міліціонерам, поки ті спокійно стоять.

А ось вже кадри з кабіни сумнозвісного грейдера. Звідки воно в міліції – мовчать. І запевняють – знайти провокаторів і винних у бійках хочуть не менше, ніж обурені люди на Майдані.

Та от Генеральній прокуратурі України самих лише вибачень недостатньо. Тут вже допитали заступника міністра внутрішніх справ та керівника столичної міліції.

Завтра чекають на допит і самого міністра. За фактами безладів у столиці порушено 64 кримінальні справи.

Та лише три з них – проти «Беркуту». У прокуратурі кажуть – визначити, хто саме добивав невинних людей, важко, бо всі бійці були у масках.

Але обіцяють – справ побільшає. А поки людей знову і знову закликають – не піддаватися на провокації, з якого боку вони не були б.

«Щоденний Львів» повідомляв про цей скандал у публікаціях «Штурм Банкової інкримінують його випадковим очевидцям (доповнено відеосюжетами)» та «Трактор, який таранив на Банковій міліцію, підігнав її полковник? (доповнено відеосюжетами)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів