Понад 50 львів'ян протестували під будівлею міськради проти незаконних забудов (відео)

16:00 4 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: opir.info

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 4 грудня, під стінами мерії відбувся пікет мешканців проти незаконного будівництва в місті.


Відео: «Zaxid.net»

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 4 грудня, під стінами мерії відбувся пікет мешканців проти незаконного будівництва в місті. У повідомленні також зазначено:

Як пояснив директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів, згідно із ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» , органи місцевого самоврядування повністю усунуто від дозвільного процесу погодження проектів, надання дозволів на будівництво й прийняття в експлуатацію. За його словами, відповідальність за проект та архітектурне рішення несе сертифікований архітектор. Андрій Павлів також запевнив:

«Органи місцевого самоврядування ведуть лише реєстр умов та обмежень, без права втручання в проект, без права зміни параметрів, на які подається містобудівний розрахунок сертифікованого архітектора. І відповідальність, згідно з законом, несе сертифікований архітектор.

На жаль, виникають такі процеси спротиву, несприйняття мешканцями забудови. Цим людям дуже важко пояснити, що на такі речі має бути запрошено архітектора, який взяв на себе відповідальність за відповідний проект і відповідне рішення.

Ще одна дуже підступна річ стосується відхилення колишнім урядом обов’язковості розробки детальних планів. А це єдина можливість для міста контролювати загальну концепцію стратегії розвитку.

Такі детальні плани приймають сесії місцевих рад і розробляє відповідний профільний інститут. Не маючи детальних планів, сертифікований архітектор сам дуже часто приймає рішення про ту чи іншу забудову».

Натомість онлайн-газета новин Львова «Варіанти» розповіла сьогодні, 4 грудня:

«Сьогодні під Львівською міськрадою зібралось понад 50 львів'ян, котрі протестували проти незаконного будівництва біля їхніх осель. Учаснику пікету розповіли, що у вони об'єнались та склали документ з вимогами до мера Садового.

«Ми, мешканці Львова об'єдналися в рух «Протидія незаконним забудовам у Львові»,тут є представники вулиць Карманського, Сахарова, Остроградських, Богуна, Левандівка. Всіх нас об`єднує спільна біда,що на наших ділянках, які, до того ж, належать комунальній власності, розпочали будівництво шахраї та бандити із підробними документами»,  – розповіла пані Ліда.

Пікетувальниця Ліда вважає, що в час економічної скрути в Україні недоцільно будувати багатоповерхівки. Учасники пікету розповіл протестують проти будівництва ПП «Гарант Експо» багатоповерхівки на вул. Карманського. 

«Ця компанія хоче збудувати дванадцятиповерховий будинок за декілька метрів від нашого, вони вирубали всю зелень,а також вирили котлован на три метри дуже близько від нашого будинку,саме тому по ньому пішла тріщина», – скаржиться пані Надія».

Про це повідомляється в четвер на сайті онлайн-газети новин Львова «Варіанти». Своєю чергою, інтернет-видання «Zaxid.net» розповіло сьогодні, 4 грудня,:

«У четвер, 4 грудня, під Львівську міськраду вийшли кілька десятків людей з транспарантами. Вони вимагали припинити в місті незаконні будівництва.

На їхню думку, усі забудови відбуваються за однією «схемою» – привласнення комунальної землі, на якій згодом виростає багатоповерхівка. «Ми змучилися боротися з незаконними забудовами поодинці. Отже, ми об’єдналися зі спільною бідою», – зазначила одна з учасниць пікету пані Лідія.

На пікеті були присутні мешканці одразу кількох проблемних адрес. Це забудови на вул. Сахарова, вул. Карманського, вул. Повітряній, вул. І. Франка, вул. Енергетичній, вул. Остроградських, вул. І. Богуна, вул. Зарицьких.

Мітингувальники вимагали звільнення начальника міського управління містобудування Андрія Павліва. Натомість сам посадовець у коментарі журналістам телеканалу «24» вже вкотре апелював до мітингарів, що ті переоцінюють значущість його посади. «Закон про регулювання містобудівної діяльності чітко говорить про те, що органи місцевого самоврядування повністю усунуті від процесу надання дозволів, погодження проектів, надання дозволів на будівництво і прийняття в експлуатацію», – пояснив Андрій Павлів.

Про це повідомляється в четвер на сайті, інтернет-видання «Zaxid.net».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів