Польські водії перекриють рух на ПП Рава-Руська і Ягодин

06:40 3 листопада 2023 р.

Фото до новини

Протестна акція, погоджена з місцевою польською владою, запланована на п'ятницю 3 листопада біля пунктів пропуску "Рава-Руська-Хребенне" і "Ягодин-Дорогуськ".

Про це повідомляє BBC-Україна, пише DailyLviv.com.

Польські перевізники погрожують з листопада перекрити всі пункти пропуску з Україною. Причина, як вони заявляють, – у надмірній конкуренції після лібералізації міжнародних перевезень між Україною і ЄС.

Перша акція, погоджена з місцевою польською владою, запланована на п'ятницю 3 листопада біля пунктів пропуску "Рава-Руська-Хребенне" і "Ягодин-Дорогуськ". Орієнтована кількість учасників – 200 людей і 100 тягачів.

Отримавши повідомлення про заплановані страйки, посольство України в Польщі проконсультувалося з польською стороною, і там зустрілися з організаторами страйків.

Вони домовилися: якщо польських водіїв почують та підуть з ними на компроміс, страйки триватимуть лише один день.

Якщо ні – такі акції обіцяють проводити до кінця року.

Поляки вимагають, щоб їхні українські колеги знову їздили до ЄС лише з дозволами, щоб правила для іноземних перевізників всередині Європи посилили, а також щоб у Польщі неможливо було зареєструвати компанії, фінанси яких перебувають за межами ЄС.

Крім того, польські водії вимагають, щоб їм дозволили виїжджати з України в окремій черзі в рамках електронних черг для машин на номерах ЄС. А також просять окрему чергу на кордоні для порожніх фур, і щоб їм надали доступ до української системи "Шлях".

Страйки ще не почалися, а в міністерстві інфраструктури України вже заявили, що більшість вимог виконати неможливо.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів