Польські фермери блокуватимуть склади «Biedronka» через продаж українських продуктів

09:05 19 лютого 2024 р.

Фото до новини

Аграрії оголосили про блокування під’їзних шляхів до дистриб’юторського центру Jeronimo Martins у Ставігуді біля Ольштина. Фермери протестуватимуть проти збільшення кількості українських продуктів на полицях Biedronka.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com

Agrounia повідомила про блокування розподільного центру Biedronka цього тижня. Представники організації планують перекрити дороги до складів мережі, бо на їхню думку мережа імпортує багато товарів з України, зокрема, крупи, мед, солодощі, а польські виробники сільгосппродукції страждають від цього. Також фермери заявляють, що українські аграрії використовують засоби захисту рослин, заборонені в Європейському Союзі та шкідливі для здоров’я.

Читайте також: Фермери з 5 країн заблокують рух усіх вантажних автомобілів на кордоні в обох напрямках

Блокада дистриб’юторського центру Jeronimo Martins у Ставігуді біля Ольштина означала б блокування постачання до понад 200 магазинів мережі у регіоні.

Голова ґміни Ставігуда Міхал Контрактович намагався допомогти сторонам знайти компроміс. Він організував зустріч фермерів та представників Jeronimo Martins. Однак згоди так і не було досягнуто. Аграрії дотримуються рішення повністю перекрити під’їзну дорогу до розподільчого центру компанії.

Biedronka наголосила, що блокування розподільчого центру в першу чергу вплине на клієнтів, які здійснюють покупки в магазинах мережі.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери погрожують закрити ввесь кордон з Україною для всіх фур.

До теми:

Міністр юстиції підказує колегам з Києва більше бесідувати з польськими фермерами

На кордоні в Дорогуську черга вантажівок сягає близько 15 кілометрів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів