Польські дороги цілодобово контролюватимуть гелікоптери за американськими стандартами

21:59 15 грудня 2023 р.

Фото до новини

Вертольоти мають додатковий паливний бак, який дозволить пілотам подолати близько 700 км і утримати машину в повітрі навіть понад 3,5 години.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Польська поліція переходить на американські стандарти. Незабаром над польськими дорогами літатимуть гелікоптери.

Як розповіла Анна Кендзежавська з головного управління поліції, вертольоти Bell-407GXi, придбані в рамках проєкт ЄС, підвищать безпеку на польських дорогах.

Поліціянтка пояснила, що пілоти поліції спільно з патрульними цілодобово будуть стежити за ситуацією на дорогах з повітря, завдяки спеціальному обладнанню цих гелікоптерів з системою повітряного спостереження (SOL). Вертольоти мають додатковий паливний бак, який дозволить пілотам подолати близько 700 км і утримати машину в повітрі навіть понад 3,5 години.

Цей проєкт є найбільшим, який Головне управління поліції досі реалізувало за кошти європейських фондів. На закупівлю чотирьох Bell-407GXi витрачено майже 170 мільйонів злотих.

Начальник управління поліційної авіації Головного управління поліції Роберт Сітек розповів, що наразі два гелікоптери дислокувалися у Варшаві, а один — у Познані. Тепер вертольоти цього типу використовуватимуть у Щецині, Вроцлаві, Лодзі та Кракові.

Наразі польська поліція має 7 Bell-407GXi.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів