Польські бронетранспортери Oncilla беруть участь в Курській операції

13:57 22 серпня 2024 р.

Фото до новини

Українські військові дуже хвалять ці машини.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Збройні сили України успішно застосовують польську зброю та техніку під час наступу на в курській області. Польська влада дозволила використання польського озброєння для захисту та нападу за будь-яких умов.

На підтвердження застосування польського бронетранспортера Oncilla у мережі з’явилися фотографії.

Польська Oncilla оснащена за стандартами НАТО, особливо в частині захисту, завдяки використанню польської сталі Armstal 500. З додатковою бронею вона дозволяє протистояти вогню малокаліберної зброї або вибуху заряду вибухівки вагою 8 кілограмів. На асфальтній дорозі автомобіль може розганятися до 120 км/ год.

Oncilla бере на борт максимум 9 осіб: 3 осіб екіпажу і команду солдатів. Ця універсальна машина використовується на полі бою в основному для розвідки та транспортування. Українські військові стверджують, що бронетранспортер є досить маневровний. За словами українців, разом із кулеметом Oncilla ідеальний засіб для штурму російських позицій. Машина оснащена також і тепловізорами.

Зараз розробники працюють над наступними, більш спеціалізованими версіями автомобіля, такими як мобільний радар або машина швидкої допомоги.

Нагадаємо, також на Курщині ЗСУ застосовують британські танки Challenger 2.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів