Польща розпочинає операцію «Східне Сяйво» зі захисту свого повітряного простору

23:47 25 липня 2024 р.

Фото до новини

Оперативне командування збройних сил (DO RSZ) оголосило про початок операції «Східне Сяйво» (Wschodnia Zorza), метою якої є захист Польщі від об’єктів, які незаконно перетинають державний кордон.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Польща посилить захист свого повітряного простору. Оперативне командування збройних сил (DO RSZ) оголосило про початок операції «Східне Сяйво» (Wschodnia Zorza), метою якої є захист Польщі від об’єктів, які незаконно перетинають державний кордон.

Початок операції заплановано на 1 серпня. Дії військових будуть зосереджені на реагуванні на порушення повітряного простору Польщі, які відбуваються на малих і дуже низьких висотах, характерних для дронів та інших безпілотних літальних апаратів. В командуванні вважають «Східне Сяйво» не лише реакцією на нинішню ситуацію на поблизу кордонів, а й інвестицією в довгострокову безпеку країни. Для забезпечення найвищого рівня оперативної готовності військові проводитимуть постійний моніторинг повітряного простору, відпрацьовуватимуть навички реагування на виявлені порушення та їх нейтралізацію. В межах операції польські військові співпрацюватимуть з союзниками та військовими з країн, що межують з Польщею, для забезпечення ефективного обміну інформацією та координації оборонних дій. Також заплановано низку навчань для особового складу війська польського.

Як повідомило командування збройних сил, операція «Східне Сяйво» спрямована зміцнити безпеку Польщі. З огляду на непередбачувані дії росії посилення протиповітряної оборони є пріоритетним напрямком. Військові запевнили, що завдяки передовим технологіям та міжнародній співпраці Польща зможе ефективно захистити свій повітряний простір і забезпечити безпеку своїх громадян.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну повітряний простір Польщі неодноразово порушували білоруські гелікоптери та російські аеростати. Як повідомили в НАТО, лише у 2023 році винищувачі Альянсу 300 разів втручалися у відповідь на дії російської авіації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів