Польща підтримує ідею НАТО про створення 100-мільярдного фонду для України

14:30 3 квітня 2024 р.

Фото до новини

Створення фонду є однією з тем зустрічі очільників МЗС країн Північноатлантичного альянсу в Брюсселі.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Польща підтримує ідею НАТО щодо створення фонду для України в розмірі ста мільярдів доларів протягом п'яти років. Такі плани генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга. Міністр закордонних справ Радослав Сікорський заявив у Брюсселі, що Польща також підтримує план створення місії НАТО з підготовки українських солдатів і матеріально-технічного забезпечення.

"Це підготовка до того, що, на жаль, ця війна може тривати довше, ніж нам би хотілося. Що ці колоніальні війни, а це, як ми сподіваємося, остання війна російського колоніалізму, можуть зайняти більше часу, перш ніж російські еліти усвідомлять, що це агресія є помилкою і що війну неможливо виграти», – сказав голова польського МЗС.

Створення фонду є однією з тем зустрічі очільників МЗС країн Північноатлантичного альянсу в Брюсселі. У кулуарах коментують, що НАТО готується до зміни господаря Білого дому.

З цієї причини тривають розмови про те, щоб НАТО перебрала від США обов'язки очолити Контактну групу з переозброєння України. Перебрання на себе відповідальності Альянсом і справедливий розподіл обов'язків гарантували б збереження фінансової та військової допомоги.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів