Польща анонсує спорудження фортифікацій на східному кордоні - і з Білоруссю, і з Україною

16:13 11 травня 2024 р.

Фото до новини

До оборони східного кордону вже залучені прикордонники, поліція, військо.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. Очільник Міноборони Владислав Косіняк-Камиш нагадав, що Польща захищає не лише свої кордони, але й східний фланг НАТО.

Віце-прем'єр запевнив, що в умовах гібридної війни та використання мігрантів для дестабілізації Польщі дії влади зосереджені на стримуванні та захисті:

«Зміцнення загорожі вкрай потрібне. До оборони кордону залучені прикордонники, поліція, військо. Якщо йдеться про зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю та й загалом на східному фланзі, це наша відповідальність. Стоїть завдання оборонити і відлякати. Це місія, яку нам довірили у НАТО з розбудови безпеки цілого Альянсу».

Польський уряд підтримуватиме солдат і офіцерів, які охороняють кордон з Білоруссю. На цьому під час зустрічі зі прикордонниками наголосив прем'єр-міністр Дональд Туск. 

Голова польського уряду сьогодні зустрівся з солдатами та офіцерами Прикордонної служби на Підляшші. Дональд Туск там зазначив, що Європейський Союз також має долучитися до зміцнення кордону Польщі з Білоруссю, оскільки це також зовнішній кордон співтовариства.

Очільник уряду запевнив, що посилюватимуть не лише польсько-білоруський кордон, але й увесь східний кордон.

«Ми будемо кординувати зусилля щодо охорони кордону. Не тільки проти міграційного тиску, а й також в контексті розбудови фортифікцій. Йдеться про увесь польський кордон зі сходу. То кордон не тільки Польщі а й Євросоюзу. Тому не маю сувніву, що вся Європа повинна інвестувати у свою безпеку. Знаю що ми цього доб’ємось».

Прем’єр також розповів про необхідність внесення змін до закону, які забезпечать солдатам і офіцерам «повне відчуття правової безпеки» в їхній діяльності на кордоні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів