Поліціянти показали, як знешкодили збиту крилату ракету, яка впала на Львівщині (відео)

10:31 9 лютого 2024 р.

Фото до новини

Крилату ракету Х-101, одну з багатьох, які російські агресори запустили по Україні в ніч на 7 лютого, збили бійці ППО і невдовзі її було виявлено в полі неподалік одного з сіл Стрийського району.

Про це DailyLviv.com повідомляє з посиланням на поліцію Львівської області.

Бойова частина ракети вагою 400 кілограмів не здетонувала, до її знешкодження були залучені спеціалісти-вибухотехніки Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини спільно з піротехніками ДСНС у Львівській області.

Читайте також: Така вирва. У Стрийському районі підірвали російську ракету

«Кожен випадок індивідуальний, тому вимагає точності, уважності, ретельного попереднього вивчення об’єкта та акуратної роботи спеціалістів. У цьому конкретному випадку правильним рішенням було - знешкодити бойову частину ракети шляхом контрольованого підриву. Ми відтранспортували її у спеціально підготовлене безпечне місце, засипали землею для гасіння вибухової хвилі та зменшення розльоту засобів ураження, після чого підірвали. Все пройшло штатно», - розповів т.в.о.начальника Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини полковник поліції Андрій Штангрет.Бойова частина ракети вагою 400 кілограмів не здетонувала, до її знешкодження були залучені спеціалісти-вибухотехніки Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини спільно з піротехніками ДСНС у Львівській області.

«Кожен випадок індивідуальний, тому вимагає точності, уважності, ретельного попереднього вивчення об’єкта та акуратної роботи спеціалістів. У цьому конкретному випадку правильним рішенням було - знешкодити бойову частину ракети шляхом контрольованого підриву. Ми відтранспортували її у спеціально підготовлене безпечне місце, засипали землею для гасіння вибухової хвилі та зменшення розльоту засобів ураження, піля чого підірвали. Все пройшло штатно», - розповів т.в.о.начальника Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини полковник поліції Андрій Штангрет.

Нагадаємо, 7 лютого  знайшли бойову частину ракети неподалік житлових будинків на Стрийщині.

Загалом, уночі та вранці над Україною знищили 29 ракет і 15 ворожих безпілотників.

Окупанти застосували ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Разом – 64 засоби повітряного нападу.

Залучивши зенітні ракетні війська й винищувальну авіацію, підрозділи мобільних вогневих груп і засоби радіоелектронної боротьби, Повітряні Сили та Сили оборони України ліквідували 44 цілі.

Нагадаємо, у Дрогобичі ракета влучила у промисловий об'єкт. Близько 09:30 пожежу на промисловому обʼєкті у Дрогобичі загасили.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів