Поліція охорони на Львівщині забезпечуватиме безпеку шкіл

10:40 26 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

Правоохоронці запевнили: «Поліція охорони взялася розвіювати неспокій батьків і запровадила цілий комплекс охорони навчальних закладів».

«З початку вересня управління поліції охорони на Львівщині буде забезпечувати безпеку шкіл – повідомили сьогодні, 26 серпня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«З початком нового навчального року до всіх клопотів батькам додається ще й тривога за своїх чад. Думки про те, чи у безпеці діти у стінах навчального закладу хвилюють багатьох. Поліція охорони взялася розвіювати неспокій батьків і запровадила цілий комплекс охорони навчальних закладів.

Вже багато Львівських шкіл та вишів співпрацюють з поліцією охорони. При вході у навчальні заклади щоденно, чергує правоохоронець. Безпека дитини у теперішній час –першочергове завдання не тільки батьків, але й керівництва навчальних закладів.

Про переваги фізичної охорони школи розповів начальник управління поліції охорони Львівщини Андрій Петрик, який переконує: «Викладачам стало значно спокійніше працювати. Відколи з’являється постійна охорона, адміністрація учбового закладу більш поінформована про людей, які приходять до школи. Ми практично усунули перебування незнайомих і невідомих людей. Охоронник фіксує час заходу, просить документи, які засвідчують особу людини, яка прийшла, тощо».

Та й учні, стають дисциплінованішими. Присутність правоохоронця стримує їх від бешкетів. А батьки спокійні, що з їхніми чадами усе буде гаразд.

Зараз під наглядом поліції охорони  знаходиться близько 70 навчальних закладів. Частина з них, власне, під фізичною охороною. Адже, такий спосіб наведення та збереження порядку дає чимало переваг.

Андрій Петрик розповів також: «Якщо у навчальному закладі є фізична охорона, то ми, безкоштовно, встановлюємо ще й тривожну кнопку виклику, яка знаходиться у працівника поліції охорони та в директора, або в завуча. У разі виникнення нестандартних ситуацій для підсилення фізичної охорони викликаємо наряд, групи реагування, який миттєво прибуває до навчального закладу і затримує порушника».

Потурбуватись про безпеку дітей у школі – не зайве, кажуть правоохоронці. Погоджуються з цим і навчені досвідом батьки та вчителі.

Навчальний процес почнеться вже за тиждень. Для замовлення охорони можна звернутись в Управління поліції охорони у Львівській області на вулиці Липинського, 44 у Львові. Телефони: 252-30-87 або до call – центру 080-050-22-20, 099-050-22-20, 097-050-22-20, 073-050-22-20».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів