Покарали господаря, який проклав тротуар біля свого будинку

18:02 15 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Територію відновлять до попереднього стану.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com

У Рясне-Руському мешканець привласнив частину одразу двох доріг загального користування, щоб викласти біля свого паркану доріжку з бруківки. Також він пошкодив асфальтне покриття та узбіччя. Місто звернулося в правоохоронні органи. Пошкоджену територію відновлять до попереднього стану.

В офісі Львівської громади у Рясне-Руському розповіли, що коли тільки побачили початок таких будівельних робіт, викликали офіцера громади та поліцію з безпеки дорожнього руху. А також повідомили про інцидент Залізничну райадміністрацію. Вже на місці працівники офісу склали акт обстеження території.

З'ясувалося, що власник будинку не має жодних дозволів на будівельні роботи, зокрема від відділу безпеки дорожнього руху поліції. Відтак поліція виписала штраф. Та наказала призупинити такі роботи. Адже йдеться не лише про порушення доброустрою, а й про безпеку.

«Проте навіть після цього власник помешкання продовжив прокладати стежку використовуючи загальну дорогу. Зараз видно, що разом з новим парканом також з'явилася вже забрукована стежка біля нього. Через це дві вулиці – Поперечна і Вузька суттєво стали вужчими. Окрім того, пошкоджено частину асфальтного покриття та узбіччя. Це насамперед позначається на безпеці руху на дорогах, які і до того були вузькими.

Порушення мешканця будуть усунені, пошкоджену територію відновлять. 

До слова, з'ясувалося, що привласнив частину двох доріг колишній працівник сільради, який працював землевпорядником і як ніхто інший мав би знати як поводитися із землею у правовому полі», - зазначили в управлінні адміністрування та розвитку громад ЛМР.

В офісі громади нагадують, що на будь-які будівельні роботи біля доріг загального користування обов'язково треба мати дозволи з відділу безпеки дорожнього руху поліції та райадміністрації.

Нагадаємо, раніше частину комунальної дороги у с.Малехів біля свого помешкання захопив місцевий житель. Як зазначили в департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад ЛМР, матеріали щодо цієї справи місто скерувало у поліцію та прокуратуру. 

“Станом на сьогодні повідомлень від правоохоронних органів про результати розгляду наших заяв не надходило”, - уточнили в департаменті.

Читайте такожСтрадецькій горі зашкодить дорога Медведчука-Козака

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів